Vernieuwend opleidingsaanbod: Permanent Actueel van Hoffelijk Juridisch

Opleidingsinstelling Hoffelijk Juridisch lanceert een vernieuwend opleidingsaanbod: Permanent Actueel. Ze speelt hiermee in op de trend die ze in de juridische sector met betrekking tot onderwijs ziet: meer toekomstbestendig, tijdbesparend en praktijkgericht.

Delen:

“De toenemende digitalisering zorgt ervoor dat de werkdruk in de juridische sector toeneemt”, licht de instelling toe. “Steeds meer taken moeten in kortere tijd gedaan worden. Ook worden de eisen van cliënten hoger vanwege de toegankelijkheid tot kennis en informatie. Daarnaast volgen de ontwikkelingen in de juridische sector elkaar in rap tempo op, wat resulteert in de behoefte van advocaten en juristen om continu op de hoogte te zijn van wat er speelt.” Deze ontwikkelingen en de gevolgen van de coronacrisis zorgen er volgens Hoffelijk Juridisch voor dat alleen klassikaal onderwijs niet meer toereikend is. De urgentie voor digitaal onderwijs, waarmee beter ingespeeld kan worden op de behoeften van juridische professionals, neemt dan ook toe. Wel moet de kwaliteit van het opleidingsaanbod in de juridische sector ook na de transitie naar online onderwijs behouden blijven. Jordy de Kleer, programmamanager Zakelijke Dienstverlening bij Hoffelijk: ‘’Doordat advocaten en juristen hun tijd alsmaar beter moeten besteden, blijkt dat er veel vraag is naar effectieve en efficiënte online onderwijsvormen. Steeds meer opleiders maken dan ook de overstap naar digitaal onderwijs. Een klassikale opleiding is alleen niet eenvoudig om te zetten naar een digitale variant. Dit type onderwijs vergt namelijk een andere aanpak en kan daardoor niet 1-op-1 worden overgezet. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen met een nieuw concept te komen dat volledig is gericht op effectief digitaal leren: Permanent Actueel (PA).’’

Permanent Actueel

Wesley van ’t Hof, algemeen directeur van Hoffelijk: ‘’Met Permanent Actueel kunnen advocaten en juristen volledig digitaal continu up-to-date zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen binnen hun rechtsgebied(en). Doordat de relevante actualiteiten altijd praktisch worden vertaald, zorgen wij ervoor dat de deelnemers deze direct kunnen toepassen in de praktijk. Onze leeractiviteiten kunnen altijd en overal, met een korte time to market, worden geraadpleegd in de persoonlijke online leeromgeving.’’ Met Permanent Actueel besparen deelnemers volgens de instelling tijd die zij kunnen besteden aan hun cliënten, relaties en verdere ontwikkeling. “Zo vormt het de basis voor het ontwikkelen en onderhouden van de kennis en kunde van iedere advocaat en jurist.”

Hoffelijk Juridisch is door de Nederlandse Orde van Advocaten recent geaccrediteerd als erkende opleidingsinstelling. Daardoor kunnen deelnemers direct hun opleidingspunten (PO) behalen met Permanent Actueel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven