Werken in de zorg wat voor jou?

Overweeg je een carrièreswitch? Of ben je net klaar met je opleiding? Dan is het tijd om te gaan oriënteren wat bij je past. Ben je behulpzaam en graag met mensen bezig? Dan is een baan in de zorg misschien wel wat voor jou! Maar hoe weet je nou wat er bij je past en welke mogelijkheden zijn er allemaal. We vertellen je er meer over in deze blog!

Delen:

Wat past bij jou?

In de zorgsector zijn er heel veel verschillende mogelijkheden voor iedereen. Ben je iemand die goed kan handelen onder stress? Dan is de acute zorg zoals de Spoedeisende Hulp of de meldkamer wel wat voor jou. Heb je engelengeduld en werk je graag met kinderen? Dan is de gehandicaptenzorg misschien wel iets voor jou. Wanneer je niet graag onregelmatige werktijden hebt dan zijn er ook nog zeker opties zoals administratief werk of een baan bij de GGD. Het oriënteren voor een baan in de zorg is een van de belangrijkste stappen voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een baan. Omdat er zoveel verschil zit in functies is het van belang dat je jezelf goed leest over verschillende aspecten van de zorg. Wat voor persoon ben je? Waar word ik blij van? Hoe wil ik mijn steentje bijdragen? Dat zijn de vragen die je jezelf zal moeten stellen voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar vacatures.

De baan vinden die bij je past

Nu je weet welke richting je in wilt gaan in de zorgsector, is het tijd om op zoek te gaan naar de geschikte baan. Het werken in de zorg wordt steeds populairder en daardoor zijn er heel veel verschillende functie mogelijkheden. Dat is aan de ene kant fijn omdat er veel werk in te vinden is maar aan de andere kant kan de keuze ook erg lastig zijn. Een gouden tip: lees online platformen. Tegenwoordig is alles te vinden online en zo ook advies over de juiste baan in de zorg. Online platformen zoals NurseStation helpen je bij het vinden van de geschikte baan door het delen van vak verhalen, inspiratie en verschillende vacatures. Daarnaast kun je op deze platformen ook veel informatie vinden over hoe je het beste jouw loopbaan kunt ontwikkelen met trainingen en cursussen. Zeker de moeite waard om zo’n platform te bezoeken voordat je de keuze gaat maken.

Kortom, ben jij iemand die graag mensen een handje helpt? Ga dan aan de slag in de zorg en wordt de glimlach van een ander.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven