Wie wordt Patroon van het Jaar 2017?

Delen:

Begin november wordt bekend wie is uitgeroepen tot beste patroon van 2017. Tijdens het jaarlijkse jongebaliecongres wordt deze prijs uitgereikt. Nominaties kunnen worden ingestuurd tot 1 oktober aanstaande.

De Patroon van het Jaar is een initiatief van prof. mr. Edgar du Perron, destijds decaan van de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Een goede patroon beschikt over een groot aantal vaardigheden en competenties. De volgende competenties gelden voor de ideale patroon: naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat.

Nominaties

Stagiaires en medewerkers (1e, 2e of 3e jaars) die in dit profiel hun patroon herkennen, kunnen vanaf vandaag hun patroon nomineren voor de titel Patroon van het Jaar via de site www.patroonvanhetjaar.nl

De breed en divers samengestelde jury staat onder leiding van voorzitter Christ’l Dullaert (Le Tableau). De jury gaat gesprekken aan met een selectie van de genomineerde patroons. Op deze wijze is de uiteindelijk winnaar niet bij ‘popular vote’ gekozen, maar op basis van een geanonimiseerde inhoudelijke beoordeling door de jury. Dit jaar zullen de verkiezingen worden georganiseerd door Le Tableau en Dialogue.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven