Wouter van Wengen (Greenberg Traurig) was op zoek naar een internationaal georienteerde stageplek

Student-stagiair van de week is Wouter van Wengen. Na een master gevolgd te hebben in de Verenigde Staten, smaakte de Amerikaanse cultuur naar meer.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wouter van Wengen (24) studeert informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verwacht in juli af te studeren. Wouter loopt stage bij Greenberg Traurig in Amsterdam van februari tot april 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Greenberg Traurig spreekt mij aan vanwege de Amerikaanse achtergrond. Na vorig jaar een master in de Verenigde Staten te hebben gedaan, heb ik nu een beetje van deze cultuur dichter bij huis gevonden. Ik was na de zomer op zoek naar een stage die ik in mijn huidige master kon inpassen en tegelijkertijd aan zou sluiten bij mijn interesse in de internationale advocatuur. Door een contact van mijn universiteit in de VS werd ik gewezen op Greenberg Traurig. Na meer onderzoek bleek dat dit kantoor uitstekend paste bij mijn doel om de internationale praktijk van de advocatuur beter te leren kennen.

Wat moet je zoal doen?
De opdrachten die je krijgt variëren van uitzoekklussen tot contracten checken en zelfs tot ver in een dossier betrokken worden. Op basis van je ondernemingsgeest en interesses krijg je de ruimte om je stage verder in te kleuren. Zo probeer ik vanuit mijn achtergrond veel op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en IT- en privacyrecht op te pakken.

Bevalt je stage? En wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik ben zeer blij met mijn stageplek bij dit kantoor. Wat ik niet snel meer zal vergeten, is dat ik binnen twee weken tijd met sneeuw en zon het kantoor op het mooie Leidseplein ben binnengelopen.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf ben ik vooral blij dat ik het grootste deel van mijn studieboeken nog heb. Als je thuiswerkt is het fijn om daar iets in op te kunnen zoeken.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
De maandag na de eerste dag van die grote sneeuwstorm probeerde ik vanuit Leiden met de trein naar kantoor te komen. Maar dat was natuurlijk volledig kansloos. Het grootste succes is voor mij de bevestiging dat ik door wil in de internationale praktijk.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Mijn periode bij GT heeft dat enthousiasme zeker verder aangewakkerd.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Dat zou Professor Leaffer zijn. Vorig jaar volgde ik het vak Copyright bij hem. Hij heeft bijzonder veel inhoudelijke kennis en hij weet het met veel humor en charisma te brengen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top