Wrakingsverzoek De Haan afgewezen

Delen:

Foto De Haan Advocaten

De wrakingskamer van de Raad van Discipline Arnhem-Leeuwarden heeft het wrakingsverzoek van De Haan Advocaten tegen twee van de vijf leden van de raad afgewezen.

De tuchtzaak bij de Raad van Discipline rondom de stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) werd in januari opgeschort, nadat De Haan twee leden van de Raad had gewraakt omdat ze niet onbevooroordeeld zouden zijn.

Het gaat hier om een klacht van de deken in Noord-Nederland tegen De Haan. Via de stichting probeert het advocatenkantoor aardbevingsschade namens de slachtoffers vergoed te krijgen. Als de NAM uitbetaalt, moeten de deelnemers vijf tot tien procent van de schadevergoeding afdragen aan De Haan. Volgens de deken is dit in strijd met regel 25 van de Gedragsregels 1992 van de Nederlandse Orde van Advocaten.

De wrakingskamer heeft het verzoek op procedurele gronden afgewezen, omdat De Haan het wrakingsmiddel te laat heeft ingezet. Het kantoor probeerde eerst vergeefs de zaak achter gesloten deuren te houden, en deed eveneens tevergeefs een beroep op niet-ontvankelijkheid. Volgens de Raad had De Haan het wrakingsverzoek direct moeten indienen toen de samenstelling van de raad bekend was. Het wrakingsmiddel is er niet om achter de hand te houden als andere middelen hebben gefaald, zegt de Raad.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven