Zo pak je zakelijk lenen slim aan

Wil je investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan besluit je mogelijk om de investering voor je uit te schuiven. Verstandig is dit niet, want mogelijk streeft de concurrentie jou hierdoor voorbij. Als je zelf onvoldoende geld hebt om een investering te doen, biedt zakelijk lenen uitkomst. Je leent in dat geval geld van een andere partij, zodat je alsnog de gewenste investering kan doen. Wanneer je nog niet eerder zakelijk geleend hebt, weet je mogelijk niet hoe je het beste te werk kunt gaan. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst vertellen we je namelijk hoe je zakelijk lenen slim aanpakt.

Delen:

Waar wil je het geld voor gebruiken?

Als we het over zakelijk geld lenen hebben, denken veel ondernemers aan een zakelijke lening. Dit is inderdaad een manier om een investering in jouw bedrijf te financieren. Deze financiering is vooral geschikt voor langlopende investeringen, zoals uitbreiding of de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig. Wil je het geld voor een dergelijk doeleinden gebruiken? Kies dan voor een zakelijke lening.

Een zakelijke lening is overigens niet altijd de beste keuze. Weerhouden openstaande facturen jou er bijvoorbeeld van om te investeren? Dan kun je beter voor zakelijk krediet kiezen. Deze financiering wordt vaak gebruikt om een tijdelijke tekort aan liquide middelen op te lossen. Hierdoor kun je direct inspringen op momenten dat je kansen ziet, ongeacht of alle facturen betaald zijn. Verschil met een zakelijke lening is dat een geldverstrekker het bedrag klaarzet op een speciale rekening.

Denk na over de looptijd

Is jouw keuze op een zakelijke lening gevallen? Dan heb je zelf regie over de looptijd. De minimale looptijd is 3 maanden, de maximale looptijd 5 jaar. Je bepaalt zelf wat in jouw ogen de beste looptijd is. Als je voor een looptijd van 5 jaar kiest, wordt jouw lening opgedeeld in 60 stukjes. Iedere maand los je zo’n stukje af, waardoor de lening aan het einde van de looptijd keurig is afbetaald.

Toch is het niet altijd verstandig om voor de maximale looptijd te kiezen. Je betaalt dan namelijk lang rente. Kies je voor een looptijd van 3 jaar? Dan betaal je minder lang rente. Kies overigens alleen voor een kortere looptijd als je de lasten van een lening kunt dragen. Bij zakelijk krediet heb je overigens geen regie over de looptijd. Bij deze vorm van zakelijk financieren is de looptijd namelijk standaard 36 maanden.

Vergelijk geldverstrekkers met elkaar

Wie op het internet zoekt op ‘zakelijk lenen’, krijgt binnen de kortste keren een groot aantal resultaten. Veel ondernemers hebben geen zin om iedere pagina langs te gaan, waardoor zij voor de eerste de beste geldverstrekker kiezen. Als je deze aanpak hanteert, krijg je mogelijk snel spijt van jouw keuze. Daarom raden wij je aan verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de kosten, maar kijk ook naar de voorwaarden. Zodoende lukt het je om de beste zakelijke lening te vinden.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven