3x Bingewatch-waardige series op een rij

Delen:

Nog heel even en het nieuwe collegejaar begint weer. Bij deze daarom nog op de valreep drie tv- en Netflix-aanraders. Nu het nog kan.

Aanrader 1. Louis Theroux Miami Mega Jail

In deze aflevering gaat journalist Louis Theroux naar de Miami County Jail (een van de grootste huizen van bewaring van Amerika) om gedetineerden te interviewen. Theroux bezoekt daar een van de gewelddadigste plekken van het complex. Het is op die afdeling gevaarlijk vanwege het hoge aantal incidenten. Het betreft in deze serie dus een jail, wat een huis van bewaring is (een plek waar gedetineerden zitten in afwachting van hun proces). Ik vond het een zeer interessante documentaire. De interviewstijl van Theroux zorgt voor een ontspannen (licht ongemakkelijke) sfeer/interactie tussen gedetineerde en interviewer, wat interessante gesprekken oplevert. Ik vind het fascinerend hoe Theroux met zijn soms onnozele interviewstijl heel persoonlijk kan worden zonder dat het de gedetineerde of kijker stoort. Het zorgt ervoor dat de kijker een uniek inkijkje krijgt in zowel het gevangeniswezen als in de belevingswereld van de gedetineerden. De documentaire is tijdelijk te zien op NPO Gemist.

Aanrader 2. Better Call Saul (2015) – 5 seizoenen

Ik ben net begonnen aan deze serie (seizoen 1, aflevering 9), maar ik raad hem nu al aan. De serie is een spin-off van Breaking Bad en speelt zich zo’n zes jaar voor de ontmoeting van Saul en de hoofdrolspelers van Breaking Bad af. In Better Call Saul volgen we een ploeterende en enigszins flamboyante advocaat, Jimmy McGill genaamd (hij schijnt nog tot Saul te transformeren), die probeert zaken te krijgen en te winnen zonder daar erg succesvol in te zijn. Ondertussen raakt hij in allerlei ongein verzuild. Tot nu toe vind ik het een vermakelijke, luchtige serie zonder een al te moeilijk verhaal, dat zo nu en dan op de lachspieren werkt. En voor de echte Breaking Bad- fan belooft het helemaal leuk te worden.

Aanrader 3. Ozark (2017) – 3 seizoenen

Deze serie heb ik vrij recentelijk voorlopig afgerond (er komt nog een seizoen aan) en ik kan wel zeggen dat ik dit een van de beste series vind die ik ooit heb gezien. In de serie volgen we een boekhouder die door een opeenstapeling van gebeurtenissen verzeild raakt met een zeer gevaarlijk Mexicaans drugskartel. Hij verkast met zijn vrouw en twee kinderen naar de prachtige plek Ozark waarvandaan ze als ogenschijnlijk onschuldig gezin aan een witwasoperatie beginnen. De serie heeft een ijzersterk verhaal, is reuze spannend en verveelt geen moment. Echt bingewatch-waardig te noemen dus.

Dit waren mijn aanraders. Ik zou zeggen: geniet van je laatste dagen als zorgeloze student en bereid je alvast mentaal voor op wat komen gaat. Een heel nieuw collegejaar. Succes allen!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven