5 onderbelichte faciliteiten op je faculteit!

Delen:

Businessman making a puzzle on the wall with picture of nature

Veel rechtenstudenten onder ons “gaan ff naar de uni” om een “HC” te volgen en gaan na afloop direct weer naar huis om daar verder te studeren (lees: netflixen). Maar wist je dat je veel meer kunt doen op de universiteit dan colleges volgen? In dit stuk worden vijf faciliteiten genoemd waar je misschien nog niet van af wist.

 1. Vergaderruimtes
  Vaak te reserveren via de studentenportal of via een app van je universiteit. Moet je met studiegenoten samen werken aan een opdracht? Doe jezelf (en andere studenten die even geen vriendjes hebben) een gunst en werk eraan in een afgesloten ruimte.
 2. Career offices
  Je zoekt naar een plek waar je stage wilt lopen, frist je cv op, en schrijft motivatiebrieven. Op veel faculteiten kun je hier professioneel bij geholpen worden, gratis en voor niets! Veel studenten voelen niet de behoefte hier gebruik van te maken, omdat ze zich prima zonder weten te redden. Maar het maakt je (toekomstige) leven wel veel makkelijker, en dat kan nooit kwaad.Daarnaast kun je vaak ook op afspraak langs om advies te krijgen over carrièrekeuzes. Ze hebben een heel database met vacatures en kunnen je goed vertellen of er wat interessants voor jou bij zit.
 3. Studieruimtes
  Tuurlijk weet je al dat ze er zijn. Alleen die ronde tafeltjes die willekeurig in het midden van de ruimte zijn geplaatst zijn niet bepaald relaxed. Met zo een houten stoel loop je binnen de kortste keren een hernia op. Een opengeslagen wettenbundel neemt ook al zó veel ruimte in op tafel. En waar moet mijn oplader in dan? Drama.Maar wat je ook al weet is dat gebouwen best groot zijn. Hoeveel van je faculteit heb je eigenlijk al gezien? Er zijn tal van studieruimtes in alle kleuren en maten die uiteindelijk wel voldoen aan je wensen. Op de rechtenfaculteit van de VU heb je bijvoorbeeld de “Breakout room” op de derde verdieping en het verrast mij iedere keer weer hoe weinig studenten van deze ruimte op de hoogte zijn. Misschien beter ook, want dan weet ik zeker dat ik een chille spot heb wanneer ik er ga studeren. Desnoods probeer je het op een andere faculteit. Kortom: zoek en gij zult vinden.
 4. Kluisjes
  Je hebt zojuist met volle concentratie 5 hele minuten lang gelezen in je studieboek? Tijd voor een pauze. Je hebt echter een heerlijke spot gevonden (omdat je de derde tip hebt opgevolgd) en wilt deze niet opgeven. Je besluit wat papier en goedkope tabjes achter te laten zodat het duidelijk is dat je plek bezet is. Alleen je laptop durf je niet achter te laten. Die mag lekker in een kluisje terwijl jij koffie en een broodje gaat halen. Nogmaals is dit een kwestie van een beetje zoeken of rondvragen en je zult verrast zijn hoeveel kluisjes er zijn in je nabijheid.
 5. Printcentra
  Heb jij bijvoorbeeld een digitale reader van een miljoen pagina’s die je liever uitgeprint hebt? Of mag je alle voorgeschreven arresten meenemen naar je tentamen? Dan is het vaak wel fijn om grote documenten (zoals je scriptie) te laten inbinden. Iedere universiteit heeft wel een printcentrum waar ze dit (voor een kleine vergoeding) voor je willen doen. Zo voelt het weer even alsof jij je leven op orde hebt en heb je geen geklooi met losse A4’tjes meer.

Er zijn nog vele andere faciliteiten denkbaar. Laat het weten als er op jouw faculteit nog iets handigs is!
Disclaimer: niet iedere universiteit beschikt over alle genoemde faciliteiten. Ze hoeven ook niet allemaal gratis te zijn, of even hip zoals wordt voorgesteld.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven