5 tips om van studeren een succes te maken

Het nieuwe jaar is begonnen, waarschijnlijk met vele goede voornemens, zoals serieus te gaan studeren. Daarom deze vijf tips om van studeren een succes te maken!

Delen:

Tip 1. Ruim je studieruimte op

Een opgeruimde studieruimte is ontzettend belangrijk. Met een opgeruimde studieruimte word je namelijk niet steeds afgeleid door rommel en kun je rustig je werk doen. Een goede manier om op te ruimen is om alles weg te gooien wat je niet nodig hebt: die kapotte pen op je bureau gaat het bijvoorbeeld echt niet vanzelf weer doen. Daarnaast is het belangrijk om alles wat je wél nodig hebt op een slimme manier te ordenen.

Tip 2. Studeer niet in bed

Om goed te studeren is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt. Dat is dus niet liggend op je bed. Je hebt het vast wel eens gedaan en waarschijnlijk was je toen meer bezig met Netflix of social media dan met je studie. Studeren in bed is helaas een stuk minder productief dan studeren aan een bureau. Ga er dus echt even voor zitten en doe je best.

Tip 3. Sla dingen digitaal op

Een goede manier om veel dingen kwijt te kunnen zonder dat je hele bureau er vol van raakt is digitaal opslaan. Dit is niet alleen overzichtelijker, maar ook beter voor het milieu. Extra tip: Sla je gevoelige informatie op? Bescherm dan je informatie met een antivirus en VPN. Zo ben je er zeker van dat jouw gegevens niet in handen komen van een cybercrimineel.

Tip 4. Maak een planning

Belangrijker: een realistische planning. Door een realistische planning te maken met een to-do lijst blijft alles wat je moet doen lekker overzichtelijk. Dit voorkomt een hoop stress en zorgt ervoor dat jij altijd op schema blijft. Handige apps om je deadlines mee te ordenen zijn To Do, Asana en Trello.

Tip 5. Onthoud dat het de moeite waard is

Het is belangrijk om tijdens het studeren te beseffen dat de praktijk er heel anders uit zal zien. En dat is wat jij uiteindelijk zo lang je wilt, zult doen. Het belangrijkste is dat je de basiskennis nu goed beheerst zodat je daar de rest van je leven de vruchten van kunt plukken. Het is het meer dan waard!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven