5x bijzondere masters voor rechtenstudenten

Het is na afronding van de bachelor voor een rechtenstudent niet eenvoudig om een masterkeuze te maken. Tijdens de bachelor rechtsgeleerdheid is er namelijk nauwelijks sprake van een specialisatie en tot op het laatste moment heb je vakken die behoorlijk uiteenlopen. Je kan letterlijk alle kanten op. Wellicht is een van deze vijf bijzondere masters iets voor jou.

Delen:

beeld: Depositphotos

Dit jaar moest ik een masterkeuze maken. Ik heb tot op het laatste moment getwijfeld tussen drie masters. Uiteindelijk heb ik pas in augustus mijn inschrijving afgerond. Ik vond het lastig om te kiezen omdat er tijdens de bachelor zoveel verschillende rechtsgebieden aan bod komen en er geen sprake is van een specialisatie. Bij deze dus een overzicht van vijf opvallende masters die je kunt volgen na je bachelor rechtsgeleerdheid.

Bijzondere master 1. Advanced Studies in Air and Space Law – Leiden

Deze master gaat over zowel publiek luchtvaartrecht als privaat luchtvaartrecht als ruimterecht bezien vanuit een internationaal en Europees perspectief. Het is een intensieve en kleinschalige master. De master wordt in het Engels gegeven.

Bijzondere master 2. Juridische bestuurskunde – Groningen

Deze master gaat over de vraag hoe het openbaar bestuur functioneert en hoe je een bijdrage kan leveren aan maatschappelijke vraagstukken en opgaven op dit gebied. De master is een combinatie van publiekrecht, zodat je over beleidsvraagstukken kan adviseren, en bestuurskunde, zodat je ook inzicht verkrijgt in het proces met betrekking tot bestuurlijke en beleidsmatige processen.

Bijzondere master 3. International Laws – Maastricht

Deze master gaat veel verder dan alleen internationaal recht. In deze master zal je naast vakken op het gebied van internationaal recht, ook vakken op het gebied van Europees recht en comparative law volgen met een taalcursus Frans én een taal naar keuze. De ultieme master mocht je een internationale carrière ambiëren en over een talenknobbel beschikken. De master wordt in het Engels gegeven.

Bijzondere master 4. Advanced Studies in International Children’s Rights – Leiden

Deze master focust zich op internationale aspecten van kinderrechten en daarmee samenhangende mensenrechten. De rechtsgebieden die aan bod komen variëren van migratie- tot jeugdstrafrecht, familierecht en de digitale wereld. De master wordt in het Engels gegeven.

Bijzondere master 5. Energy and Climate Law – Groningen

Deze master gaat over belangrijkste aspecten van de energiemarkt en haar liberalisatie, maar ook over hoe klimaatverandering invloed heeft op de energiesector. Enorm actueel natuurlijk!

Dit was mijn lijstje met vijf naar mijn mening bijzondere masters. Het doel van dit artikel was om te laten zien dat je met een bachelor rechtsgeleerdheid heel veel kanten op kan. Veel succes met je masterkeuze.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven