Agriglamping: glamping op een agriturismo

Delen:

Kleinschalige, soms nog in werking zijnde boerderijen verbouwd tot unieke vakantiebestemming. Dat zijn agriturismo’s. Veel privacy, gastvrije eigenaren, regionale cultuur en de lokale keuken. Steeds meer agriturismo’s voegen enkele glampingaccommodaties toe aan hun landgoed, een unieke combinatie van glamping gemixt met agriturismo.

Agriglamping groeit in populariteit en in aantallen. Waren het vroeger nog simpele tentjes waar je in bivakkeerde en ‘s avonds kon aanschuiven bij de boer, of koken op een ouderwets, eenpits kookbrandertje, tegenwoordig zijn er compleet ingerichte comfortabele luxe tenten, waarvan de meeste met eigen douche en toilet. De agriglampings liggen op prachtige lokaties, midden in de natuur. Alle agriglampings hebben een zwembad en vaak een restaurantje met lokale gerechten. Op sommige locaties kunnen de kinderen de boer helpen met het voeren van de dieren of meedoen aan andere activiteiten.

Rust, ruimte en natuur in een agriglamping

Vakantie in een agriglamping is een vakantie op het platteland in een luxe glampingaccommodatie, ver weg van het drukke en hectische bestaan. Echt een vakantie voor de natuurliefhebber die houdt van rust en ruimte. Gewoon onthaasten en genieten van de panoramische uitzichten over de heuvels met goudgele graanvelden, valleien, bossen met beekjes en watervalletjes, zo rustig, zo mooi. Eindelijk tijd om dat boek te lezen, waar je thuis maar niet aan toekwam.

Onze top 3

Op 1: Camping Tenuta Tredici Ulivi

‘Tenuta Tredici Ulivi’ betekent: Landgoed Dertien Olijfbomen. Het is een kleinschalige camping in de Italiaanse regio Le Marche op tien kilometer van de Adriatische Zee, in een prachtige omgeving met zonnebloemen, graan, stilte en sterren.

Op 2: Camping Podere Sei Poorte

Hier vind je veel rust. Je bent op bezoek bij een zeer gastvrij Nederlands gezin dat je graag op avontuur neemt door de Italiaanse keuken en cultuur.

Op 3: Camping Domaine de la Faurie

Domaine de la Faurie ligt op een heuvel aan de rand van de prachtige Franse Dordogne, vlakbij de dorpjes Sénierges en Montfauconin. Je kampeert hier lekker luxe, in safaritenten. Het uitzicht is prachtig.

Meer info

www.vacanceselect.com
Agriglamping is zoveel meer dan kamperen bij de boer

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven