BASE Advocaten benoemt Michiel de Vlieger per 1 januari 2022 tot partner Corporate & Commercial Litigation

Delen:

Michiel de Vlieger

BASE Advocaten heeft Michiel de Vlieger per 1 januari 2022 benoemd tot partner Corporate & Commercial Litigation. BASE Advocaten is gevestigd in Rotterdam en heeft als boetiekkantoor een duidelijke focus op de civiele procespraktijk en het arbeidsrecht. De Vlieger, die in 2009 afstudeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is de vijfde partner van het kantoor.

In zijn inmiddels tienjarige carrière als advocaat specialiseerde De Vlieger zich in het beheersbaar maken en oplossen van (ingewikkelde) privaatrechtelijke geschillen. Hij adviseert en procedeert onder meer over (commerciële) overeenkomsten, ondernemingsrechtelijke conflicten en huur- en vastgoedrecht. Ook adviseert hij over sportrechtelijke kwesties. In 2016 behaalde De Vlieger een postgraduate in Sports Law aan De Montfort University (Verenigd Koninkrijk).

Ervaring in de sport heeft De Vlieger niet alleen als advocaat. Enkele jaren werkte hij voor de gemeente Rotterdam als beleidsadviseur Topsport. Momenteel is hij als bestuurslid van Stichting Topsport Metropool en als lid van de Sportraad van de Nederlandse Skivereniging nog altijd actief in de sportwereld.

‘Met een volle juridische gereedschapskist, een gezonde dosis inlevingsvermogen en begrijpelijke taal probeer ik cliënten bij de hand te nemen,’ vertelt De Vlieger over zijn aanpak. ‘Maar alles begint met de juiste vragen stellen. Wat wil de cliënt bereiken? Zijn er pijnpunten in het dossier? Daarop stem je de koers af.’ De advocaten van BASE Advocaten beschikken over diepgaande kennis van het procesrecht en ruime proceservaring.

Volgens De Vlieger is dat een van de belangrijke kenmerken van het boetiekkantoor. ‘Onze proceservaring benutten we bij het inschatten van de goede en kwade kansen van een zaak. Die inschatting is bepalend voor de strategie. Soms is het zelfs beter om als advocaat nog even onzichtbaar te blijven. Bijvoorbeeld als de dossieropbouw nog niet optimaal is. Achter de schermen helpen we de cliënt dan om zijn dossier verder op te bouwen en hem beter te positioneren voor een schikking of een procedure. Een oplossing zonder rechtszaak heeft daarbij altijd onze voorkeur. Maar als procederen onvermijdelijk is, dan weten we precies wat nodig is om de zaak zo goed mogelijk aan de rechter te presenteren.’

Ook op een ander vlak onderscheidt BASE Advocaten zich, vindt De Vlieger: ‘Ik denk dat wij een unieke bedrijfscultuur hebben. Harmonie, teamgeest en een gezonde balans vinden wij ontzettend belangrijk. We doen serieus werk, maar zien graag blije gezichten op kantoor. Werkplezier komt de kwaliteit van onze dienstverlening alleen maar ten goede. Daar zijn wij honderd procent van overtuigd.’

Sinds kort houdt de Orde van Advocaten een rechtsgebiedenregister bij. De geregistreerde specialismen van De Vlieger zijn burgerlijk recht, burgerlijk procesrecht, ondernemingsrecht en huurrecht. Om deze registraties te behouden volgt hij op elk rechtsgebied ieder jaar voldoende cursussen om zijn vakkennis actueel te houden.

De Vlieger is getrouwd en heeft als vader van drie jonge kinderen een druk gezinsleven. Zijn vrije tijd besteedt hij het liefst sportend in de buitenlucht. Daarnaast schrijft hij fictie. Vorig jaar debuteerde hij met zijn roman ‘De Muur van Bretagne’, waarin zijn liefde voor de wielersport goed tot uiting komt. Over zijn boek deed De Vlieger als Meester van de Week zijn verhaal aan Mr. Online. Dat interview is hier terug te lezen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven