ChiChi de Haan wint scriptieprijs Beer Impuls

Delen:

Winnares ChiChi de Haan te midden van de juryleden. Foto Stichting Beer Impuls

ChiChi de Haan heeft de landelijke scriptieprijs van Stichting Beer impuls gewonnen. De titel van de winnende inzending was: ‘De zorgverlener als tweede slachtoffer’, met als subtitel ‘Art. 7:658 BW en zorg voor de zorgverlener na een incident’. 

De Haan stuurde haar scriptie in als masterstudent aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels advocaat bij KBS Advocaten. De scriptie behandelt de vraag of een ziekenhuis (op grond van artikel 7:658 BW) tegenover de zorgverlener in loondienst de juridische plicht heeft om deze na een calamiteit of incident op te vangen. En of het ziekenhuis, bij gebreke daaraan, aansprakelijk kan zijn voor de psychische gezondheidsschade. “De scriptie is compact, bevat veel informatie en is desondanks zeer goed leesbaar,” oordeelde de jury bestaande uit prof. mr. C.C. van Dam, mr. dr. F.Th. Kremer en mr. J.M. Beer. “Het onderwerp is origineel, actueel en relevant. De jury heeft met veel waardering kennis genomen van het praktijkonderzoek waarvan in de scriptie verslag wordt gedaan. Bij de scriptie bevindt zich een uitvoerige literatuurlijst en er worden concrete aanbevelingen gedaan.”

Stichting Beer impuls, een initiatief van zes Amsterdamse slachtofferadvocaten, stimuleert onder andere de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor het rechtsgebied van aansprakelijkheid en personenschade. In juni 2016 heeft de stichting, net als in 2015, een landelijke scriptieprijs uitgeschreven. Per aangeschreven vakgroep kon één masterscriptie worden aangeleverd op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en/of personenschade.

Dit jaar zal de stichting opnieuw een scriptieprijs uitschrijven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven