Clinic Law Incubator’s: start-ups en masterstudenten beginnen uniek traject

Delen:

Clinic Law Incubator is méér dan alleen een rechtswinkel. De Clinic is een stichting die in 2008 is opgericht met het doel ambitieuze studenten te koppelen aan gespecialiseerde advocaten. Door de samenwerking kan er juridisch advies gegeven worden aan particulieren en start-ups voor wie gespecialiseerde rechtsbijstand te kostbaar is. Jaloe en Inez lichten het veelbelovende start-uptraject van Clinic uit.

Clinic is verbonden aan de gerenommeerde Master Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Clinic behandelt dan ook vraagstukken die betrekking hebben op dit rechtsgebied. Wekelijks geven de twaalf masterstudenten juridisch advies over een aanvraag. Deze adviezen worden tijdens een lunch met advocaten besproken en van feedback voorzien, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Ook organiseert Clinic jaarlijks een aantal workshops, voor en door studenten, onder andere bij het AMFI. Daarnaast volgen de Clinic’ers wekelijks seminars die worden gegeven door gespecialiseerde advocaten.  Zo breiden de studenten hun kennis uit en houden ze deze bovendien up-to-date.

Win-win

Het start-uptraject van Clinic gaat in januari van start. Voor start-ups is juridische hulp vaak te duur, maar enorm belangrijk. Investeerders willen zo min mogelijk risico lopen en gaan eerder met start-ups in zee die hun juridische zaken op orde hebben. Clinic biedt zes start-ups de kans om deze juridische basis te leggen, met ondersteuning van gespecialiseerde advocaten. Een belangrijk asset in de beginfase van een bedrijf is bijvoorbeeld het vastleggen van het intellectuele eigendom. Door het start-uptraject wordt voorkomen dat de start-ups in de toekomst tegen juridische complicaties aanlopen. Het bijzondere aan dit traject is de toegevoegde waarde voor alle betrokken partijen: de start-ups sluiten dit traject af met een sterke juridische basis voor hun bedrijf, terwijl de Clinic’ers de kans krijgen om op een unieke en uitdagende manier praktijkervaring op te doen.

Start-ups kunnen zich nog aanmelden
Heb jij een start-up die hier baat bij heeft? Of is dit de uitgelezen kans voor een start-up in jouw omgeving? Ambitieuze start-ups die baat hebben bij intensieve juridische begeleiding over zaken als mediarecht, privacy of intellectueel eigendomsrecht kunnen zich tot 30 november 2020 aanmelden. De zes geselecteerde start-ups en de masterstudenten beginnen in januari 2021 met dit unieke traject.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven