Cuba, meer dan Fidel Castro en sigaren

Cuba is een land gelegen in het Caribisch gebied en heeft ruim 11 miljoen inwoners. Het land grenst aan diverse wateren, namelijk de Golf van Mexico, de Atlantische Oceaan, Windward Passage, de Caribische Zee en de Straat van Yucatán.

Delen:

Met een tropisch en vochtig klimaat ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 35 graden het hele jaar.
Een ideale bestemming voor ieder moment.

Explore the World vanuit Havana, Cuba is zoals haar oldtimers: haveloos maar chic, authentiek en onvoorspelbaar, maar uiteindelijk om verliefd op te worden. Van koloniale steden tot ongerepte bossen, tabaksvelden tot aan fijne sigaren – dit alles maakt reizen door Cuba divers, uniek en onvergetelijk.

Maar Cuba is meer dan Fidel Castro en sigaren. Proef bijvoorbeeld een van de vele verschillende rum soorten. Puur of als basis voor een cocktail, de nationale drank van Cuba is overal verkrijgbaar en heel betaalbaar. Bijvoorbeeld Mojito (een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt en heel veel ijs. Om een goede rum te maken, heb je suikerriet nodig en door de eeuwen heen verfijnd Cubaans vakmanschap!

Flaneren over de boulevard in Havana of een sigarenfabriek bezoeken zijn absolute aanraders in Havana. Sigaren zijn niet weg te denken uit het Cubaanse straatbeeld, het is een onderdeel van de cultuur. In de straten van Havana kom je meer sigarenwinkels tegen dan terrasjes. Het bruine goud kunt u ook heel puur ervaren op het land of middenin de ongerepte natuur van Viñales. Dit groene deel van het eiland heeft vele tabaksplantages, suikerriet, en Citrus plantages.

Wandelend in de tabaksvallei van Viñales en omstreken komt u rechtstreeks in contact met de vriendelijke en sociale plattelandsbevolking of zelfs de tabaksboeren die u thuis uitnodigen voor een koffie. Op die manier kan u ook kennismaken met hun zelfgekweekte koffie, lokale vruchten als de guave, de guanábana, of de anon of krijgt u zelfs een handgemaakte sigaar tussen de lippen geduwd. Een reis op maat door dit gebied aangevuld met diverse experiences laten u kennis maken met het pure Cuba. Van de letterlijk gebaande paden af
daar waar de bordjes ontbreken om u de weg te wijzen maar wat deze regio van Cuba onvergetelijk maken.
Ook als u niet rookt kunt u zich mee laten nemen in het hele proces van het maken van een sigaar. Wat een ambacht en ervaring, 1 voor 1. Een paar Romeo y julieta’s of Cohiba’s kopen om mee naar huis te nemen laten u thuis nog nagenieten van deze pure Cubaervaring.

Beleef legendarisch Havana, authentiek Trinidad, en geniet van heerlijke accommodaties aan de prachtige stranden van Cayo Santa Maria & Varadero.

Lopend door Cuba hoort u vanuit heel wat straten muziek komen. Cuba ademt muziek en op veel plekken zult u dan ook een live band tegen komen die muziek spelen a la Bueno Vista Social Club. Schuif aan of vindt een salsa partner en drink u dorst weg met een Havana club. Het sociale leven van Cuba vindt voor een groot deel op straat plaats.

De wijk Habana Vieja brengt de Cubaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur en sfeer. De vele kleuren en bijzondere auto’s geven het straatbeeld dat typische Cubaans beeld.

Terug in tijd ervaring kunt u opdoen door de stad Trinidad te bezoeken. De koloniale sferen, de Spaanse architectuur uit de zestiende eeuw en de beroemde keienstraten zijn hier niet meer weg te denken.

Wat een vrolijke bestemming met zijn rum, sigaren, Caribische temperaturen en alles een tandje minder. Explore Cuba, onze reisadviseurs ontwerpen graag uw maatwerkreis.

https://www.avilareizen.nl/reisbestemmingen/latijns-amerika/cuba-reizen/

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven