Cyberdreiging op de campus

Ransomware is een van de meest geavanceerde digitale dreigingen. Iets wat ook jouw universiteit zou kunnen raken. En wat kan dit voor jou persoonlijk betekenen?

Delen:

beeld: Depositphotos

“We kunnen ons allemaal de cyberaanval op de Universiteit Maastricht in 2019 nog herinneren”, zo gaat de post op LinkedIn-post van de Rijksuniversiteit Groningen. “Een van de meest geavanceerde digitale dreigingen waar alle publieke en private oganisaties wereldwijd mee te maken hebben, is de zogenoemde ransomware. Nederlandse universiteiten lopen een serieus risico om door een aanval met zulke gijzelsoftware te worden getroffen.”

Interessant om wat meer te weten te komen over deze digitale dreiging. Daarom schreven dr. Evgeni M. en Maarten Goldberg een blogpost en geven antwoord op vragen als: wie zit er achter ransomware-aanvallen, en wat zijn de gevaren van ransomware voor de RUG.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven