Dave Wesselink (Schenkeveld advocaten) is advocaat én professioneel bobsleeër

Na zijn studie rechtsgeleerdheid in Leiden werd Dave Wesselink twee jaar geleden advocaat. Daarnaast is Dave ook professioneel bobsleeër. "Als je met 130 km per uur op zo’n bocht af raast, dan moet je wel je hoofd koel houden, en gewoon je ding blijven doen", zo vertelt hij op de website van de Leidse universiteit.

Delen:

beeld: Depositphotos

Dave Wesselink wist eigenlijk niet zo goed wat hij wilde studeren. “Dus ik dacht, net als veel anderen, dan ga ik maar rechten studeren”, vertelt hij aan de universiteit. Gelukkig vond hij de studie steeds leuker worden, en is hij achteraf heel blij met zijn keuze. Professioneel bobsleeër werd hij eigenlijk een beetje bij toeval. Het WK vond hij super vet. “Het was zo ontzettend gaaf om met het publiek en al die camera’s op je gericht op het hoogste niveau van de wereld je sport te beoefenen.” Zijn volgende doel zijn de Olympische Spelen. Benieuwd waarom hij bobsleeën zo leuk vindt, hoe hij deze topsport combineer met zijn functie als advocaat, hoe hij het WK beleefd heeft, wat hij jou als advies meegeeft en wat zijn eigen guilty pleasure is? Lees hier het interview.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven