De Nederlander ‘geraakt’

Afgelopen dagen werden beheerst door de vreselijke beelden uit Oekraïne die ons bereiken. De situatie wordt met de minuut schrijnender. Ook de Nederlander wordt ‘geraakt’ door de Russische inval. Tekenend beeld vormen de lange rijen voor tankstations de afgelopen dagen. Tanken is namelijk fors duurder geworden door de stijgende olieprijzen. Moeten de accijnzen op brandstof daarom worden verlaagd om een tankbeurt beter betaalbaar te maken?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De PVV is van mening dat de schatkist wel een beetje kan inleveren en riep het kabinet dan ook op over te gaan tot een verlaging van brandstofaccijnzen. Wat mij betreft is dit niet aan de orde. Accijnzen vormen een inkomstenbron voor de overheid. Brandstofaccijnzen leveren daarbij van alle accijnzen die Nederland heft veruit het meest op. Nu extra investeren in defensie mijns inziens onvermijdelijk is, zijn deze inkomsten hard nodig.

Daarbij is de harde realiteit dat tijdens het schrijven van deze bijdrage de Oekraïners oog in oog staan met Russische tanks. Nederlanders worden geraakt door hogere benzineprijzen. Oekraïners door kruisraketten. Onze vrijheid staat op het spel. Om onze vrijheid te waarborgen, zijn onafhankelijkheid van Rusland en investering in defensie cruciaal. Mijn devies aan de Nederlander aan de pomp luidt derhalve: beschouw de prijs aan de pomp als een prijs voor uw vrijheid. Wellicht doet het dan iets minder pijn.

Хай живе свобода!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top