De Utrechtse Bedrijvendag 2023

Ik was dit jaar aanwezig bij de door de Juridische Studenten vereniging te Utrecht georganiseerde Utrechtse Bedrijvendag (UBD). Hier heb ik leuke dingen geleerd en potentiële werkgevers leren kennen. Een activiteit als de UBD kan nuttig zijn voor jouw toekomstige loopbaan, en is nog eens leuk ook.

Delen:

beeld: Depositphotos

Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een activiteit als de UBD. Ik wist nog best weinig over de werkgevers waar ik later allemaal terecht zou kunnen komen. De dag begon met een inspirerend verhaal over het volgen van je interesses en een pleidooi om niet altijd de orthodoxe weg te kiezen, maar soms ook de heterodoxe. Vervolgens werd iedereen uitgenodigd om aan een aantal workshops deel te nemen die door verschillende advocatenkantoren, bedrijven en gerechtelijke en andere officiële instanties gepresenteerd werden. De workshops vond ik interactief en leerzaam. Je ontdekt dat sommige werkgevers minder goed bij je passen en andere meer. Door contact te leggen met verschillende werkgevers leer je ook beter waar jouw interesses liggen en waar deze niet liggen. De dag werd afgesloten met een banenmarkt: een informele manier om onder het genot van een drankje te spreken met mogelijke werkgevers en mogelijke collega’s.

Het ontmoeten van gelijkgestemden

Wat ik persoonlijk het leukst vind aan nevenactiviteiten zoals de UBD is het ontmoeten van gelijkgestemden. Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld zeer geïnteresseerd in contractenrecht. Het duurde niet lang voordat ik iemand tegenkwam die hier ook in geïnteresseerd was en we raakten al snel aan de praat. Nevenactiviteiten als de UBD geven je de mogelijkheid en de kans om mensen tegen te komen en aan te spreken die jouw interesses delen en er net zo enthousiast over zijn als jij. Het gevolg hiervan is wederzijdse groei, iets was eigenlijk iedereen wel goed vindt!

Ik zou iedereen aanraden om naar nevenactiviteiten te gaan, niet alleen om de kennis die je ervan oppikt (wat overigens zeker het geval is!), maar ook omdat je op een informele sfeer, niet in de collegebanken, nieuwe mensen met dezelfde doelen en interesses kan tegenkomen.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven