DVDW Advocaten draait op volle toeren

DVDW heeft in 2021 zeven advocaat-stagiairs aangenomen, waarvan inmiddels drie zijn beëdigd en de rest zal snel volgen. Sinds 2012 behoort DVDW met vestigingen in Den Haag en Rotterdam tot de top vijftig grootste kantoren in Nederland. Zoveel advocaat-stagiairs werden er in één jaar echter nog niet eerder aangenomen.

Delen:

v.l.n.r.: Bas Augustijn, Anne Evekink, Donna Toet, Gijs Wessels, Stijn Houben en Etzel van Dooren (Jeroen van Oort staat niet op de foto)

De bijna automatische organische groei in de afgelopen jaren is volgens het kantoor een dankbaar gegeven en stelde DVDW voor een volgende uitdaging. “Altijd weer de beste mensen op de juiste plek. De juiste mensen als versterking van het team, de organisatie  en de sfeer. Daarin zijn wij geslaagd. We zijn verheugd en trots op de keuze van onze nieuwkomers voor DVDW”, aldus directeur Pieter Smits.

De coronatijd vroeg om een andere aanpak van het recruitmentproces, legt het kantoor uit. “In de afgelopen maanden heeft DVDW hieraan dan ook een creatieve invulling gegeven om ook op afstand potentiële nieuwe collega’s een zo goed mogelijk beeld te geven van de sfeer en cultuur van kantoor. De campagne rond de lancering van een aparte Werken-bij website heeft hierin zeker een belangrijke rol gespeeld.” Managing partner Theo Hanssen: “Door opleiding, begeleiding en een hechte cultuur, waarin je zij-aan-zij werkt met inspirerende en ambitieuze collega’s wordt ook deze nieuwe generatie klaargestoomd als de ondernemende relatie-gedreven business partner van onze opdrachtgevers,  oftewel een expert in the laws of business.”

De starters hebben een uitgebreid on-boardingprogramma achter de rug. Nieuw in het kader van een optimalere begeleiding van de startende advocaat-stagiaires is de introductie van een stagebegeleider, bij wie zij tijdens de stageperiode voor allerhande vragen terecht kunnen. Ook is er vanaf het begin aandacht voor het loopbaanbeleid binnen kantoor en vooral de rol van de medewerker zelf in zijn of haar groei- en ontwikkelproces.

“Met behulp van een online tool en een mobiele app hebben medewerkers de mogelijkheid op elk moment en overal feedback te vragen of te geven. Zo werk je als medewerker continu aan je persoonlijke ontwikkeling en leerproces. Dit stimuleert iedere medewerker om zijn of haar talenten optimaal te ontwikkelen, geeft energie en motiveert ons om samen tot de beste resultaten te komen. De directe instroming in onze DVDW Academy draagt daar ook zeker aan bij” aldus HR-adviseurs Andrea Blok en Tamsin de Jong.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven