EdX & chill: or nah?

Delen:

Het zonnetje is waarschijnlijk niemand ontgaan deze zomer. Zijn we allemaal aan het genieten? Mooi. Of heb je iets te veel vrije tijd ingecalculeerd deze zomer en mis je een uitdaging? Arif is gestuit op een aantal “online learning platforms” voor wie altijd al wilde bijleren over kwantummechanica, de common law-systeem of waterverven.

Een wereld waarin jij bepaalt waarover je wilt bijleren, waar en wanneer je maar wilt. En vaak is het nog eens gratis ook. Tenzij je er een certificaat bij wilt waarmee je kan laten zien dat Harvard of MIT je nieuwe skills erkent. Ik heb zelf even gekeken of het wat was, zo een cursusje. Ik waagde een gokje met Coursera, maar ook EdX, Udemy en Alison lijken op goede alternatieven.

Online cursus
Ik zag dat Leiden University een cursus aanbood in Rethinking International Tax Law. Het leek sprekend op het online platform van Canvas, Blackboard of welk online platform jouw hogeschool of universiteit dan ook gebruikt. De stof is verdeeld in modules per week waarin duidelijk wordt aangegeven wat er van je verwacht wordt. Dit kan zijn het lezen van een aantal artikelen, het maken van een quiz, het schrijven van een essay of het schrijven van een peer review. Jij volgt de cursus namelijk niet alleen. Tegelijk met jou doen er tientallen dan wel honderden cursisten mee. Het voordeel hiervan is dat je elkaar kunt helpen en discussies kunt aangaan over de stof, wat erg wordt aangemoedigd. De “hoorcolleges” bestaan uit filmpjes waarin professoren en experts een specifiek onderwerp behandelen. Bij Rethinking International Tax Law wordt het leeuwendeel van de cursus bijvoorbeeld aangeboden door prof. mr. S.C.W. Douma, die zeer gekwalificeerd is in het onderwerp. Hetzelfde geldt voor andere cursussen: de docenten zijn stuk voor stuk zeer kwalitatief.

Pas wanneer je alle opdrachten hebt gemaakt en de toetsen met een voldoende hebt afgesloten ben je geslaagd voor de cursus. Je krijgt daarna de mogelijkheid om een certificaat ervoor aan te vragen, tegen betaling. Zelf heb ik het nog niet gedaan, maar het certificaat lijkt handig voor op je cv of voor op je LinkedIn-pagina.

Het belangrijkste is echter dat je wat hebt opgedaan over iets wat je boeit. En omdat er zo veel onderwerpen zijn te vinden is er voor ieder wat wils. Om die reden kan ik het iedereen aanbevelen een kijkje te nemen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven