Een studiefonds voor vluchteling-rechtenstudenten

Het is voor jou waarschijnlijk best gewoon dat je rechten kunt studeren. Tuurlijk, je moet er wel wat extra's voor doen als je ouders je niet financieel (kunnen) ondersteunen, maar we hebben het toch redelijk goed wat dat betreft, in Nederland. Wat als je vluchteling bent? Voor hen is nu een mooie initiatief gestart: een studiefonds.

Delen:

beeld: Depositphotos

Het Allemansrecht en het UAF vonden dat ze iets moesten doen voor vluchtelingen die in Nederland een rechtenstudie willen volgen. Het resultaat: ze hebben de handen ineengeslagen voor een studiefonds voor deze vluchtelingen, op hbo- en wo-niveau. Allemansrecht maakte het mogelijk door toe te zeggen om de komende vijf jaar een subsidie hiervoor te verstrekken.

Even een stapje terug, want wie zijn het Allemansrecht en UAF? Allemansrecht streeft ernaar om de toegang tot het recht zowel in Nederland als wereldwijd te verbeteren. Dit doen ze door projecten te steunen die dit doel bevorderen. Interessant is dat ze ook samenwerken met commerciële partijen, waarbij ze niet alleen subsidies verstrekken maar ook deelnemen in bedrijven om zo fondsen te genereren voor toekomstige projecten. Het UAF gelooft dat iedereen die diens kennis kan inzetten van waarde is voor Nederland. Daarom zetten ze zich in om vluchtelingen te adviseren en te verbinden met onderwijsinstellingen, overheden en werkgevers.

Allemansrecht en UAF zullen zelf uiteraard ook blij zijn met het fonds. Els Unger is voorzitter van Allemansrecht, bevestigt dit. Ze hoopt dat de komende vijf jaar een groot aantal vluchtelingen in Nederland een rechtenstudie kan gaan doen.

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven