Elise Heikens (Ploum): ‘Fijn om in andere omgeving te werken dan op mijn studentenkamer’

Student-stagiair van de week is Elise Heikens. “Ik herkende de oprichter van het kantoor niet, terwijl ik al een kwartier met hem in gesprek was.”

Delen:

Elise Heikens (23) heeft in de zomer van 2020 haar bachelor Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht afgerond aan de Universiteit Leiden. Aankomende september gaat zij beginnen aan een master Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Momenteel loopt Elise stage op de afdeling Ondernemingsrecht bij Ploum in Rotterdam. De stage duurt in totaal twee maanden, van 1 april tot 31 mei 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Nadat ik via een recruitmentdiner van mijn voormalige studieverenging met Ploum in aanraking ben gekomen, heb ik mij aangemeld voor een kennismakingslunch op het kantoor in Rotterdam (dit was pre-corona). Tijdens de lunch heb ik de kans gehad om verschillende advocaten te spreken en inhoudelijke, interessante gesprekken te voeren. Hierdoor heb ik een goede indruk gekregen van het kantoor en ben ik erg enthousiast geworden.

Hoe heb je ervoor gezorgd dat ze jou zouden kiezen?
Voorafgaand aan mijn sollicitatie heb ik op verschillende manieren contact gehad met Ploum. Zoals gezegd werd ik hier enthousiast van. Ik denk dat ik mijn enthousiasme goed heb laten doorschemeren tijdens de sollicitatie en dat dit als positief werd ervaren.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Het overgrote gedeelte van mijn stage zit ik op kantoor. Deze mogelijkheid was een aangename verrassing! Ondanks het feit dat het rustiger is en er helaas geen borrels zijn, is het fijn om eens in andere omgeving te zijn dan op mijn studentenkamer. Overigens is het contact met collega’s die vanuit huis werken erg goed. Iedereen is bereikbaar via Teams!

Wat moet je zoal doen?
Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen. Vaak betreffen het literatuur- of jurisprudentieonderzoeken. Van daaruit stel ik dan meestal een notitie of advies op. Daarnaast heb ik een aantal artikelen geschreven en heb ik een overeenkomst mogen opstellen. Dit soort dingen kom je tijdens je studie niet tegen. Bovendien krijg ik klussen van verschillende afdelingen. Dit maakt het werk erg divers.

Bevalt je stage?
Zeker! Het werk is erg interessant, collega’s betrekken me bij ontzettend veel verschillende zaken en koppelen goed terug. Ik leer ontzettend veel bij Ploum!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik zou mijn tijd misschien wat beter indelen. Het is wel voorgekomen dat ik te veel klussen tegelijk af wilde hebben. Als student-stagiaire zeg je eigenlijk liever geen nee.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik herkende Rutger Ploum, de oprichter van het kantoor, niet, terwijl ik al een kwartier met hem in gesprek was. Dit beschouw ik toch wel als een blunder. Gelukkig kon hij er om lachen!

Over het algemeen was ik tijdens mijn stage gelukkig wat scherper. Een aantal van mijn stukken zijn voor een groot gedeelte overgenomen en doorgestuurd naar cliënten. Het feit dat mijn stukken bruikbaar waren en zijn doorgestuurd zie ik als een compliment!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker! De advocatuur blijft voor mij erg aantrekkelijk. Het is een dynamische praktijk, waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Desondanks heb ik ervoor gekozen om Fiscaal Recht te gaan studeren, waardoor een beroep als fiscalist meer voordehand ligt. Een tweede master (Ondernemingsrecht) sluit ik echter niet uit.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Misschien is het wel leuk om met Sander Schimmelpenninck ‘opgesloten’ te zitten. Hij lijkt me sympathiek en hij schrijft interessante stukken. Ik denk dat daar wel leuke gesprekken uit voort komen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven