Else Loes Pasma (Wijn & Stael): primaire keuze voor bedrijfsleven obstakel voor veel kantoren

Else Loes Pasma studeerde af in 1992. Nu is ze managing partner van Wijn & Stael Advocaten, het kantoor dat met de actie Stand Firm een oproep doet aan de advocatuur om te stoppen met het behartigen van belangen van degenen die (direct of indirect) de oorlog tegen Oekraïne faciliteren.

Delen:

Else Loes Pasma (links) met drie clubgenoten

Else Loes Pasma studeerde Engels in Utrecht en rechten in Utrecht en Groningen. Na haar afstuderen in 1992 werkte zij als management-trainee bij Wolters Kluwer om daarna de overstap naar de advocatuur te maken. Zij werkte zes jaar bij Winters & Bosnak, later CMS, en sinds 1999, als arbeidsrechtadvocaat, bij Wijn & Stael in Utrecht.

Wat is de beste en slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Mijn overstap van Utrecht naar Groningen was ingewikkeld. Studiepunten overhevelen tussen twee universiteiten… Kan ik nog over dromen. Beste herinnering: de wandeltrip met professor Zwalve, docenten en student-assistenten rond Wetzlar. Heel bijzonder om in deze kring opgenomen te worden als Utrechtse zij-instromer.

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak?
Grappig genoeg vond ik arbeidsrecht vreselijk. IPR en goederenrecht juist leuke puzzelvakken.

Wie was tijdens uw rechtenstudie voor u een inspiratiebron?
Professor Van Schilfgaarde (vennootschapsrecht) vond ik inspirerend als docent. Maarten van Rossem gaf college (en cabaret) Amerikaanse geschiedenis.

Else Loes Pasma over de actie Stand Firm en de inval in Oekraïne - Mr. online
Else Loes Pasma (foto: Wijn & Stael)

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Ik heb de geplande studentstages afgezegd omdat ik al een baan kreeg aangeboden bij Wolters Kluwer. Toen ik erachter kwam dat ik de advocatuur toch in wilde heb ik heel veel moeten solliciteren. Mijn brede cv en primaire keuze voor bedrijfsleven vormden toen een obstakel voor veel kantoren. Ik ben nog steeds dankbaar aan Laurien Nouwen van Winters & Bosnak dat zij mijn talent wel direct zag. Anders was ik wat anders gaan doen.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Ontwikkel je als mens buiten je studie, ga niet te jong werken, dat kun je nog decennia doen. Het maakt niet uit of je 22 of 26 bent als je start binnen de advocatuur. Wel of je tot bloei bent gekomen als mens en weet wie je bent.

Else Loes Pasma is deze week ook Mr. van de week. Bekijk het interview hier.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven