Emma Smit (Kennedy Van der Laan) over oprechte interesse in coronatijd

Student-stagiair van de week is Emma Smit. Emma liep stage bij Kennedy Van der Laan. “Het enthousiasme en de oprechte interesse van mijn collega’s, zelfs op dagen dat zij het druk hadden, vond ik heel bijzonder.”

Delen:

Emma Smit (22) heeft het afgelopen collegejaar de master Notarieel recht gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Ze verwacht volgend jaar, na het schrijven van haar scriptie, af te studeren. Emma liep stage op de secties Arbeids- & Medezeggenschapsrecht (maart 2020) en Corporate M&A (juli 2021) bij Kennedy Van der Laan. 

Waarom heb je voor een student-stage bij Kennedy Van der Laan gekozen?
Tijdens mijn bachelor heb ik gekozen voor het Notarieel-traject, maar de definitieve keuze voor het notariaat heb ik (nog) niet gemaakt. Ik wilde eerst wat praktijkervaring opdoen binnen de advocatuur. Kennedy Van der Laan kende ik als kantoor van hoog niveau, met interessante zaken en grote cliënten, maar bovenal met een hart voor haar mensen en omgeving. De maatschappelijke betrokkenheid en de prachtige gevarieerde kunstcollectie hebben mij het laatste zetje gegeven om te kiezen voor Kennedy Van der Laan.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Na het opsturen van mijn cv en motivatiebrief werd ik al snel gebeld dat ik op gesprek mocht komen. Hoewel ik me goed had voorbereid, was ik van tevoren stikzenuwachtig. Maar toen ik het kantoor binnenstapte, voelde ik me eigenlijk direct thuis en viel alle spanning van me af. Het gesprek ging goed en ik had de stage binnengesleept!

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Dat was even schakelen! Mijn stage zou oorspronkelijk plaatsvinden van maart tot en met april 2020. Vanwege de coronacrisis is in overleg met de stagebegeleiders besloten om de tweede stagemaand te verplaatsen. Deze flexibiliteit vond ik erg prettig. Ik kreeg hierdoor de mogelijkheid om tijdens mijn tweede stagemaand een aantal dagen per week coronaproof op kantoor te werken. Zo kon ik de sfeer goed ervaren en leerde ik de advocaten van mijn sectie snel kennen.

Wat moest je zoal doen?
Mijn werkzaamheden waren heel gevarieerd: ik heb memo’s geschreven over juridische vraagstukken, agenda’s opgesteld van een post-closing, maar ook heb ik een presentatie gegeven voor de hele sectie tijdens de digitale jurisprudentielunch en nam ik deel aan een online meeting met een cliënt. Het was erg gaaf om stukken die uiteindelijk naar de cliënt werden gestuurd, te lezen en je eigen werk erin te herkennen.

Wat ga je nooit vergeten van je stage?
Het enthousiasme en de oprechte interesse van mijn collega’s, zelfs op dagen dat zij het druk hadden, vond ik heel bijzonder. Verder was het dagelijkse koffiemomentje met mijn medestudent-stagiaires erg fijn. Je deelt je ervaringen en helpt elkaar als iemand ergens tegenaan loopt. En de heerlijke cappuccino’s die de barista iedere dag weer klaarmaakte zal ik ook zeker niet snel vergeten!

Wat was je grootste ‘blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Door de komst van flexplekken heeft niemand meer een vaste plek op de sectie, dacht ik. Toen ik een keer per ongeluk op de lievelingsplek van een collega zat, zag ik hem wel even balen, maar gelukkig konden we erom lachen en werd het me vergeven. Mijn succes is heel simpel uit te leggen: Ik heb ontzettend veel geleerd, vakinhoudelijk en persoonlijk. Ik stel die ene extra vraag en ben meer overtuigd van mijn eigen kunnen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Daar ben ik nog niet helemaal uit. Zoals gezegd ben ik ook geïnteresseerd in de notariële praktijk en wil ik hierin meer ervaring opdoen. Al heeft deze stage me laten zien dat ik ook ontzettend enthousiast word van de advocatuur!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven