Emma van Rosmalen over studeren in de VS tijdens Covid-19

Vorig jaar studeerde ik voor een semester aan Cornell Law School in de Verenigde Staten (VS). Ik vond het een unieke ervaring om te studeren aan een American law school. Maar hoe is het om in de VS te studeren tijdens Covid-19? Om achter het antwoord op die vraag te komen interviewde ik studente Emma van Rosmalen.

Delen:

Foto: Depositphotos

Emma van Rosmalen (22) is momenteel bezig met het behalen van een Master of Laws aan Cornell Law School. Ze vertelde mij hoe het is om te studeren in de VS tijdens Covid-19.

Hoe ben je tot de keus gekomen om een Master of Laws (LL.M.) te doen aan Cornell Law School?
Ik heb eerst een exchange gedaan aan Cornell Law School. Dat was een heel fijne ervaring. De sfeer aan de universiteit was fijn, maar ik vond vooral de kwaliteit van het onderwijs heel goed. Tijdens een exchange krijg je een beeld van het studeren aan de universiteit, maar je behaalt geen diploma. Met een LL.M. behaal je wel een diploma en dat maakt het studeren toch allemaal officiëler dan alleen een exchange doen.

Wanneer hoorde je dat je LL.M. een heel andere vorm zou krijgen door de uitbraak van Covid-19?
Ik kreeg in maart te horen dat ik toegelaten was tot de LL.M. van Cornell Law School. Dat was ten tijde van de lockdown in Nederland. Aanvankelijk kreeg ik bericht van Cornell dat de lessen zo veel mogelijk fysiek door zouden gaan, toch moesten de lessen voor een deel online plaatsvinden. Als LL.M.-student kreeg ik de optie om de lessen helemaal online te volgen vanuit Nederland of deels online en fysiek les te volgen vanuit de campus. Ik wist dat ik graag mijn LL.M. zo veel mogelijk fysiek wilde laten doorgaan, dus ik koos ervoor om naar de VS te gaan en de lessen vanuit daar te volgen. Een deel van de andere LL.M.-studenten die in het buitenland wonen, koos voor de optie om de LL.M. geheel online te volgen vanuit huis.

Hoe volg jij de lessen momenteel?
Ik volg de lessen deels fysiek en deels online. Momenteel heb ik twee keer in de week fysiek les en twee keer in de week online les. De online lessen volg ik vanuit mijn kamer op de campus.

Hoe vind je het om online lessen te volgen?
Ik merk wel dat het bij een online les moeilijker is om de aandacht erbij te houden. In Amerika hanteren ze the Socratic method tijdens de les, waarbij mensen worden aangesproken om antwoord te geven en dat dat de inhoud van een les bepaalt. Je hebt dus niet een PowerPoint die je naderhand nog even kan bekijken. Er is een grote mogelijkheid dat een klasgenoot van je een lange anekdote vertelt als antwoord op een vraag van je docent. Als je dan even niet oplet, mis je de kern van het antwoord. In dat opzicht is het volgen van een online les via Zoom, niet ideaal.

Tot slot, wat mis je het meest tijdens je studie in de VS?
Ik mis heel erg het sociale contact met de andere studenten en de uitgaanssfeer. Cornell Law School ligt in Ithaca. Dat is echt een universiteitsdorpje. De dingen die je echt kon doen rond de universiteitscampus, dat kan nu niet meer. Het is dus nu echt veel minder gezellig en het sociale leven ontbreekt. Dat is natuurlijk overal wel het geval, maar in Ithaca is er naast de activiteiten op de campus en het uitgaansleven verder weinig te doen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven