Europa, Europa

Delen:

Aankomende week zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Maar hoe staat de EU er momenteel eigenlijk voor? Onder meer een aantal Nijmeegse juristen geven in de essaybundel ‘Europa, Europa’ hier een kritische analyse van en doet suggesties voor de verdere ontwikkeling van de Unie.

Drie bijdragen in ‘Europa, Europa’ zijn geschreven door juristen verbonden aan de rechtenfaculteit van Radboud Universiteit, zo lezen we op de site van de universiteit. “Hoogleraar Internationaal en Europees recht Henri de Waele schrijft over de legitimiteit van het Parlement, en de mogelijkheden voor versterking van de supranationale democratie. Universitair docent Staatsrecht Suzanne Poppelaars laat haar licht schijnen over de financiële afdrachten aan de EU, het budgetrecht en de juridische ruimte voor de invoering van Europese belastingen. Tineke Strik, universitair hoofddocent Migratierecht, werpt een blik op onder meer het Europees asielbeleid, de niet-gerealiseerde ambities op dat vlak, en onderstreept de nood aan zowel grotere coherentie, meer verantwoordelijkheid als een betere bescherming van mensenrechten.”

‘Europa, Europa’ is een uitgave van Uitgeverij Boom. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven