Juridisch nieuws

Europese rechters komen naar Den Haag

Sacha Prechal. Foto Chantal Ariëns

Dit jaar is het College van Beroep voor het bedrijfsleven aan de beurt om een panelgesprek te organiseren over de jaarverslagen van het Hof van Justitie van de Europese Unie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze gaan ook discussiëren over ‘toetsen in het economisch recht’.

Na de Raad van State (2016) en de Hoge Raad (2017) is het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dit jaar gastheer van een panelgesprek waarin de Nederlandse rechters in het Hof van Justitie van de Europese Unie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de jaarverslagen van hun colleges over 2017 presenteren aan de Nederlandse rechtspraakgemeenschap. Dit vindt plaats op 31 mei, in de Glazen Zaal van het CBb, Prinsessegracht 26, Den Haag. De inloop begint om 14.00 uur.

Aansluitend is er een themadiscussie over het onderwerp ‘Toetsing in het economisch recht’ in het licht van de (recente) rechtspraak van beide hoogste Europese rechtscolleges. De middag wordt voorgezeten door de president van het CBb, Theo Simons, met bijdragen van Sacha Prechal (Hof van Justitie, zie foto), Marc van der Woude (Gerecht van de EU), Jolien Schukking (Europees Hof voor de Rechten van de Mens) en Henk-Jaap Albers (CBb). Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop (omstreeks 17.00 uur) is er een borrel.

 

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures