Europese rechters komen naar Den Haag

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Sacha Prechal. Foto Chantal Ariëns

Dit jaar is het College van Beroep voor het bedrijfsleven aan de beurt om een panelgesprek te organiseren over de jaarverslagen van het Hof van Justitie van de Europese Unie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze gaan ook discussiëren over ‘toetsen in het economisch recht’.

Na de Raad van State (2016) en de Hoge Raad (2017) is het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dit jaar gastheer van een panelgesprek waarin de Nederlandse rechters in het Hof van Justitie van de Europese Unie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de jaarverslagen van hun colleges over 2017 presenteren aan de Nederlandse rechtspraakgemeenschap. Dit vindt plaats op 31 mei, in de Glazen Zaal van het CBb, Prinsessegracht 26, Den Haag. De inloop begint om 14.00 uur.

Aansluitend is er een themadiscussie over het onderwerp ‘Toetsing in het economisch recht’ in het licht van de (recente) rechtspraak van beide hoogste Europese rechtscolleges. De middag wordt voorgezeten door de president van het CBb, Theo Simons, met bijdragen van Sacha Prechal (Hof van Justitie, zie foto), Marc van der Woude (Gerecht van de EU), Jolien Schukking (Europees Hof voor de Rechten van de Mens) en Henk-Jaap Albers (CBb). Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop (omstreeks 17.00 uur) is er een borrel.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top