Even voorstellen: Lyra Hoeben

Heb je een artikel gelezen op ons Mr. Studenten-platform? Grote kans dat dat geschreven is door een van onze ambitieuze Mr. Studenten-ambassadeurs! Heb je op de universiteit een Mr. magazine aangereikt gekregen, dan was dat vast ook door ons Mr. Studenten-ambassadeursteam. Onlangs is Lyra ons Mr. Studenten-ambassadeursteam komen versterken. Wat heeft Lyra voor ons de komende tijd in petto? Je leest het hier!

Delen:

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Hoi! Ik ben Lyra en ik kom uit Eindhoven

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Ik studeer de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Maastricht.

Waarom ben je rechten gaan studeren?
Ik wist vanaf mijn twaalfde al dat ik rechten wilde studeren. Toen nog omdat ik graag discussieerde en debatteerde (arme ouders). Ik keek erg op tegen bekende strafadvocaten als Gerard Spong en Bénédicte Ficq. Gelukkig is mijn interesse gebleven toen ik inzag dat het recht niet alleen maar debat is en dat de grote strafzaken nu juist niet is waar menig jurist zich mee bezighoudt.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Ik vind het goederenrecht het leukste rechtsgebied, omdat dat lekker technisch is. Het systeem is complex maar ik vind dat sommige andere rechtsgebieden voelen alsof je een heleboel op zichzelf staande feiten leert. Bij het goederenrecht zit de complexiteit niet zozeer in al die kleine feitjes maar in het systeem.

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Ik denk toch dat dat personen- en familierecht is. Dat rechtsgebied is zó verwoven met de menselijke kant dat ik het recht moeilijk los zou kunnen zien van de vechtscheiding waar je tegenover zit. Het klinkt misschien raar maar ik vind recht over dingen interessanter dan recht over mensen. Verder vind ik het strafrecht als vak heel erg leuk, maar zou me dat in de praktijk niets lijken.

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Ik wil de advocatuur in. Maar of dat nu bij een sectie cassatie, finance of vastgoed zou zijn dat weet ik nog niet.

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
Ik heb een blauwe maandag aan een andere universiteit gestudeerd waar ik helemáál niet paste. Daarin zou ik nu dus een andere keuze maken. Toch zou ik dat niet willen veranderen, ik weet niet wat er dan allemaal anders was gelopen!

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
Houd de stof bij! Als je de lesstof voor elke week bijhoudt is er 2 weken voor het tentamen geen blokken meer aan.

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Het werk van een jurist baseert zich toch op taal. Hoe maak je iets duidelijk, hoe komt iets over? Ik denk dat je dat niet per se hoeft te ontwikkelen met het specifiek oefenen van het schrijven van een pleitnota of processtukken. Dat kan je ook (al) oefenen met het schrijven van juridische stukken/columns.

Wat heb je voor ons in petto? Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Wat ik voor jullie in petto heb? Qua inhoud nog geen idee! Ik zal jullie in ieder geval niet proberen lastig te vallen met de gortdroge overwegingen van de HR over een misplaatste komma. Die vind ik zelf het leukste om te lezen maar anderen tend to disagree…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven