Dealmaker van de week

Florian Fehres (Kneppelhout) over samenwerking ‘inktbedrijven’

Dealmaker van de week is Florian Fehres (Kneppelhout & Korthals), adviseur van het Chinese Speed Infotech,  fabrikant van, onder andere, hoogwaardige gerecyclede inktjet en toner cartridges. Dat bedrijf gaat een strategische samenwerking aan met het Franse Armor Group, Europees marktleider op het gebied van multi-brand inktjet cartridges. Onderdeel van de transactie was de overdracht van het in Nederland gevestigde Recoll BV.

Adviseurs Speed Infotech: Kneppelhout & Korthals Advocaten (Florian Fehres, Job Bezemer, Emma Voorn, Lejonique Versendaal), Albright Law Offices (John Wu), Grant Thornton

Adviseurs Armor Office Printing: Palazzari & Turries (Alberto Pemtimalli), WLP Law (Neill Andre de la Porte, Lisanne Wieringa Suzanna Tang)

Florian Fehres, dealmaker voor Kneppelhout: “Via ons brede internationale netwerk kregen wij de gelegenheid voor Speed Infotech te pitchen. Ik denk dat mijn internationale track record en onderhandelingsvaardigheden, de sectorexpertise van mijn kantoor en de juiste persoonlijke match met de stakeholders er uiteindelijk in resulteerden dat we Speed Infotech in deze uitdagende transactie mochten bijstaan. Beide partijen ontplooien activiteiten in verschillende jurisdicties binnen Europa en ver daarbuiten. Zowel de cross-border aspecten als alle verschillende talen die tijdens de onderhandelingen werden gesproken door de overwegend Franse en Chinese delegaties gaven dus extra dimensie aan de deal. Mede doordat partijen elkaar al lange tijd kennen, en reeds nauw samenwerkten, is er in deze transactie bewust voor gekozen de verschillende onderhandelingsrondes in het bijzijn van de betrokken adviseurs op locatie te laten plaatsvinden. De diepgaande kennis van elkaars business en de markt zorgden ervoor dat partijen in de onderhandelingen al snel heel erg de diepte in gingen en elkaar weinig wijs konden maken. Dit resulteerde in mooie discussies waarin de fundering werd gelegd voor een langdurige en succesvolle samenwerking. Natuurlijk is het moment waarop alle partijen elkaar na maanden onderhandelen met een goed gevoel de hand schudden altijd een bijzonder moment. Dat we daarmee een deal tot stand hebben kunnen brengen die niet alleen de positie van beide partijen in een zeer competitieve markt verstevigt, maar tevens een boost is voor de circular economy, maakt het extra bijzonder.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures