Henriëtte Paul (Nysingh): meteen vanaf de eerste dag welkom

Student-stagiair van de week is Henriëtte Paul. Wat ze nooit meer zal vergeten van haar stage “is de manier waarop collega’s met elkaar omgingen. Partners, secretaresses, starters of stagiaires, iedereen werd op dezelfde manier behandeld. Ik heb mij gelijk vanaf het eerste begin welkom gevoeld.”

Delen:

Henriëtte Paul (21 jaar) doet de bachelor notarieel recht aan de Universiteit Utrecht en verwacht in september 2022 af te studeren. Ze liep van september t/m oktober 2021 een notariële stage bij Nysingh advocaten en notarissen te Arnhem op de afdeling vastgoed.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Het vierde jaar van mijn studie wil ik gebruiken om te ontdekken bij wat voor soort kantoor ik later wil werken. Daarom besloot ik om naast een groot Zuidas-kantoor en een klein kantoor voor de particuliere praktijk ook stage te gaan lopen bij een middelgroot kantoor.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Vooraf wist ik niet goed wat ik van mijn stage moest verwachten, omdat ik nog nooit een stage had gelopen. Ik hoopte in ieder geval een beter beeld te krijgen van het werk van de notaris. Dat is zeker gelukt.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Gelukkig hoefde ik mijn stage niet vanuit huis te doen, maar mocht ik elke dag naar kantoor. In het begin waren er niet veel collega’s aanwezig, maar vanaf oktober waren er steeds meer collega’s op kantoor.

Wat moest je zoal doen?
Naast het opstellen van aktes, volmachten, nota’s van afrekening en brieven deed ik ook literatuur- en jurisprudentieonderzoek.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf zou ik misschien om feedback hebben gevraagd op de stukken die ik aanleverde.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder was dat ik iets uitzocht had voor een kandidaat-notaris en daarbij de verkeerde conclusie trok. Mijn grootste succes is misschien wel alle complimenten die ik van collega’s kreeg aan het eind van mijn stage. Ze waren onder de indruk van mijn werkzaamheden.

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
De meest gedenkwaardige ervaring is niet iets bijzonders, maar het is het elke dag met plezier naar kantoor gaan om daar samen met collega’s te werken.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Jazeker! Door mijn stage heb ik ontdekt dat het notariaat goed bij mij past.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik werkzaam te zijn bij een notariskantoor waarbij aan uitdagende zaken wordt gewerkt, iedereen op dezelfde manier behandeld wordt en waar ik elke dag met plezier naartoe ga.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven