Iedereen heeft recht op een toilet

Delen:

Afgelopen week werd bij het College voor Rechten van de Mens een klacht ingediend door belangenorganisatie Pleeback. Zij maakten zich namelijk zorgen over het tekort aan toiletten in de treinen. Ze zijn van mening dat hiermee mensen met blaas- en darmproblemen, zieke en oude reizigers, zwangere vrouwen en mensen die chronisch ziek zijn worden gediscrimineerd. 

Deze groep mensen zou dan ook gehinderd worden bij het gebruik  van de trein. 

Het probleem zit vooral bij de sprinters van de NS. Er rijden namelijk 121 sprinters rond zonder wc in de trein. De NS vond dit niet nodig aangezien de sprinters er speciaal zijn voor korte afstanden. 

Ter compensatie kwam de NS in 2011 met het initiatief om een plaszak te introduceren. In het uiterste geval konden reizigers dan in geval van nood hun behoefte doen in een plaszak. Deze zou gebruikt kunnen worden in een lege cabine. 

Belangenorganisatie stelt dat het aanwezig zijn van een toilet in de trein geen luxe is maar een mensenrecht en eist dan ook dat er verandering komt. 

Eind deze week/begin volgende week wordt er een uitspraak verwacht van het College.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven