Ik heb (g)een bullshitbaan: bedrijfsjurist

Volgens de Amerikaanse antropoloog David Graeber zijn er in onze huidige maatschappij een hoop zinloze banen. Toch zijn sommige op het oog zinloze banen wel degelijk van betekenis. In de serie ‘ik heb (g)een bullshitbaan’ op Intermediair vertellen mensen over de zin van hun baan. Dit keer: bedrijfsjurist Sabrina Geurts-Honings.

Delen:

(foto: Depositphotos)

Graeber omschrijft vijf soorten bullshitbanen: banen die prima kunnen verdwijnen zonder onze maatschappij economische of sociale schade te berokkenen. Zinloze banen dus, volgens de Amerikaan.

Hoe zou jij reageren als iemand je baan zo definieert? Met deze vraag klopten we aan bij mr. Sabrina Geurts-Honings (58), bedrijfsjurist bij Keizersgracht Juristen. Veel organisaties hebben bedrijfsjuristen in dienst of huren ze in. Waar Graeber deze baan als zinloos zou bestempelen, zijn wij juist benieuwd hoe… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven