Inspraak studenten bij Allen & Overy

Delen:

Om tijdens de inhousedag eens een keer met iets anders voor de dag te komen dan de standaard PowerPoint presentatie en de borrel vroeg advocatenkantoor Allen & Overy aan studenten: wat zouden jullie aantrekkelijk vinden?

Het resultaat was een nieuwe kantoorpresentatie waarbij de studenten op een andere manier kennismaken met Allen & Overy. Op donderdag 25 oktober doorliepen twintig studenten voor eerst het dit introductieprogramma, en de reacties waren erg positief, zegt recruitment manager Manon van der Meer.

Beleving

“We merkten dat alle kantoren hetzelfde soort concept hebben qua inhousedagen,” licht Manon van der Meer het initiatief toe. “Het is vaak een kwestie van heel veel zenden, maar wij willen meer beleving creëren zodat studenten zelf op zoek kunnen naar ervaringen.”

De recruitmentafdeling ging daarom in gesprek met student-stagiairs en met de jonge ondernemers van Frisse Blikken. Tegelijk wil het kantoor het eigen imago verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat Allen & Overy door studenten soms wordt gezien als formeel en hiërarchisch.

Experience room

Mede dankzij de gesprekken staat er nu een ander kennismakingsprogramma, waarin studenten zelf op zoek kunnen gaan naar wat A & O is en wil zijn. Dat doen ze onder meer in een exhibit-ruimte waar ze zelf op ontdekkingsreis gaan naar de ‘ziel’ van het kantoor. In een experience room moeten studenten opdrachten doen, bijvoorbeeld binnen twintig minuten een advies opstellen aan een legal counsel. Ook een College Tour over de toekomst van de advocatuur deel uit van het programma. “Studenten kunnen vragen stellen en in discussie gaan met de partners. Alles is zo interactief mogelijk,” zegt Van der Meer.

Wat wel hetzelfde is gebleven is de borrel. Dat vonden de studenten dan wel weer prima.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven