Internationale conferentie over mensenhandel en seksuele uitbuiting: 20 en 21 mei 2022

De Open Universiteit, het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en de Vrije Universiteit organiseren op 20 en 21 mei een internationale conferentie over mensenhandel en seksuele uitbuiting. Tijdens deze tweedaagse conferentie worden onderzoek en ervaringen uitgewisseld en gaan deskundigen uit praktijk en wetenschap met elkaar in discussie over interventies tegen mensenhandel.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Mensenhandel draait om het uitbuiten van een ander. Er wordt gebruik gemaakt van dwang, zoals geweld en chantage of misbruik gemaakt van de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van het slachtoffer. Het komt in alle lagen van de samenleving voor en blijft vaak verborgen. De aanpak van mensenhandel vraagt om samenwerking en het uitwisselen van kennis.

Presentaties, paneldiscussies en workshops

De conferentie bestaat uit een reeks presentaties door onderzoekers, beleidsmakers, professionals en andere deskundigen. Tevens vindt er een paneldiscussie plaats met sekswerkers uit de hele wereld. Tijdens de conferentie wordt ingegaan op juridische en andere interventies tegen mensenhandel. De conferentie is interessant voor wetenschappers, deskundigen, ministerie van Justitie en Veiligheid, ngo’s, studenten, slachtoffers van mensenhandel, sekswerkers en andere belanghebbenden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top