Jacob de Boer deed zijn eerste tentamen in een koude tent

Jacob de Boer is wetgevingsjurist bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Onlangs promoveerde hij aan Tilburg University op het proefschrift 'De vaststelling en handhaving van deugdelijkheidseisen in het onderwijs'. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt hij terug op zijn studententijd.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Jacob de Boer 'nu'

Jacob de Boer (1984) studeerde tussen 2002 en 2008 Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Nadien was hij ruim vier jaar advocaat bij Fort Advocaten en aansluitend docent en onderzoeker aan Tilburg University. Daar werkte hij aan zijn onderwijsrechtelijke proefschrift waar hij op 5 maart jl. op promoveerde.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Mijn mooiste herinneringen heb ik overgehouden aan de tijd dat ik student-assistent was bij Staats- en bestuursrecht. Het was erg leuk om als groentje te kunnen samenwerken met de docenten. Het was ook enorm gezellig. Slechtste herinnering is denk ik mijn eerste tentamen. Dat vond wegens ruimtegebrek plaats in een extreem grote en extreem koude tent.

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak?
Het leukste vond ik eigenlijk Rechtsgeschiedenis. Ik vond het erg leuk om te horen over de traditie waarin wij als juristen staan. Minst favoriete vak was Ondernemingsrecht. Ik vond het allemaal tamelijk abstract en gewoon niet zo erg boeiend.

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw rechtenstudie een inspiratiebron?
Ben Schueler. Die gaf geweldig leuke colleges, is zeer sympathiek en overigens ook erg goed.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Europees recht is extreem belangrijk, maar ik heb er maar één vak in gedaan. Nu terugkijkend had ik graag wat extra focus op dat rechtsgebied willen hebben.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Als het enigszins mogelijk is, ga dan een tijdje naar het buitenland. Ik heb dat nooit gedaan en heb er nog altijd spijt van.

Jacob de Boer is deze week ook Mr. van de week. Lees hier het interview.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top