Overstap van de week

Jan Heikens (ZYPP advocaten) over een overstap precies zoals hij wilde

Overstap van de week is Jan Heikens. Heikens is sinds kort advocaat bij ZYPP advocaten | Vastgoed en Overheid in Arnhem. Hij is gespecialiseerd in huurrecht. Voorheen was hij partner bij De Kempenaer Advocaten.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
In de ruim 22 jaar dat ik met plezier bij De Kempenaer heb gewerkt zijn mijn persoonlijke wensen en ambities geleidelijk aan gewijzigd en ontstond de behoefte aan verandering. Na zo’n lange tijd is het echter niet eenvoudig om een overstap te maken. Ik zie het dan ook niet als toeval dat juist op dat moment de mogelijkheid voorbijkwam om me bij ZYPP advocaten aan te sluiten. Precies wat ik wilde.

Wat bevalt u zo goed in uw nieuwe kantoor?
In de eerste plaats natuurlijk de kleinere setting, die mij de vrijheid geeft waar ik behoefte aan heb. Maar ook en vooral de bijzondere energie binnen onze samenwerking, met een team van superspecialisten op het gebied van vastgoed en overheid. Die krachtige focus en de high-end cliënten die wij daarmee bereiken maken voor mij het grootste verschil.

Wat zijn uw ambities binnen dit kantoor?
Alhoewel de nadruk nog steeds ligt op procesvoering voor mijn vaste cliënten, heeft mijn praktijk zich in de afgelopen jaren ook ontwikkeld op het vlak van de adviespraktijk, zoals het geven van second opinions en het op de achtergrond begeleiden van complexe zaken. Die praktijk wil ik verder uitbouwen. Ik word regelmatig door advocaten benaderd voor advies over zaken die (al dan niet) in hoger beroep moeten of om hen te ondersteunen bij het opstellen van ingewikkelde processtukken. Ik kan daarin een grote toegevoegde waarde leveren vanwege mijn functie als raadsheer-plaatsvervanger in het hof Den Haag. Ook binnen ons team plukken wij daar de vruchten van.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Dan had ik gekozen voor een buiten-beroep, waarschijnlijk zoiets als schipper op de bruine vloot of iets met natuurbehoud.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures