Lisa Orvini (Ploum) over ‘fietsen verleer je niet’

Overstapper van de week is Lisa Orvini. Ze is sinds 1 april 2024 als senior advocaat-medewerker verbonden aan Ploum in Rotterdam. Orvini is gespecialiseerd in het bouwrecht en vastgoedrecht. Ze werkte hiervoor bij HabrakenRutten en VBTM Advocaten.

Delen:

Lisa Orvini

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik houd van juridisch complex en uitdagend werk. Het eerste deel van mijn carrière heb ik dat werk met veel plezier bij HabrakenRutten gedaan samen met Jacob Henriquez (die nu leiding geeft aan het bouwrechtteam van Ploum). De afgelopen jaren heb ik daar vanwege mijn jonge gezin wat minder uiting aan kunnen en willen geven. Nu er privé meer ruimte is om uitdagende zaken te behandelen, heb ik de overstap gemaakt naar Ploum, waarbij ik binnen het bouw- en vastgoedteam het type werk kan doen dat ik graag wil. Ook de energietransitie, waarin Ploum actief is, zorgt voor genoeg uitdagende (internationale) bouwprojecten.

Wat maakt het bouw- en vastgoedrecht zo leuk?
Bouw en vastgoed is tastbaar en zichtbaar. Ik kom overal projecten tegen waaraan ik heb gewerkt. Juridisch gezien spreekt de contractsvrijheid me aan. Partijen kunnen over het algemeen afspreken wat ze maar willen. Dat geeft mij als advocaat de mogelijkheid creatief te zijn.

Was dit altijd al uw droom, of had u als kind iets heel anders in gedachten?
Zeker niet. Pas toen ik solliciteerde voor mijn eerste baan leerde ik het bouwrecht kennen. Dat ik de advocatuur in wilde, wist ik één of twee jaar daarvoor. Ik was als kind wel met de toekomst bezig, maar dan stap voor stap. Dat doe ik nog steeds zo.

Wat is uw favoriete arrest?
Om in de bouw- en vastgoedsferen te blijven: het Bloemendaalse olietank-arrest. Dit arrest laat zien dat de tijdsgeest (maatschappelijke opvattingen) bepalend kan zijn voor de uitkomst van een procedure. Begin jaren ’90 hoefde een verkoper niet bedacht te zijn op bodemverontreiniging door een olietank in de grond. Hij hoefde zelfs niet aan de koper mede te delen dat die – door verkoper in het verleden zelf gebruikte – olietank in de grond zat. Anno 2024 is dat wel anders.

En tot slot: wat mogen uw nieuwe collega’s – en alle lezers van Mr. – van u weten wat zij waarschijnlijk nooit te weten zouden zijn gekomen als u dat hier niet verteld had?
Ik had vroeger een eenwieler. Daar legde ik hele afstanden op af. En ik kan het nog steeds, want fietsen verleer je niet.

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven