Jelle Cosijnse (Nysingh) scoort bij de rechtbank

Student-stagiair van de week is Jelle Cosijnse. Jelle loopt stage bij Nysingh. Hij ziet het als een 'succesje' dat "de rechtbank het eens was met de door naar mij naar voren gebrachte standpunten tijdens een (online) zitting."

Delen:

Jelle Cosijnse (24) studeert burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit. Hij verwacht in juli 2021 af te studeren. Hij loopt een kantoorbrede stage bij Nysingh in Arnhem in de maanden juni en juli 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
De cliënten van Nysingh bestaan vooral uit publieke (overheids)organisaties. Hierdoor spelen in veel zaken ook bepaalde politieke belangen mee. Het leek me interessant om hier in de praktijk eens mee te maken te krijgen. Ook moet je hierdoor als advocaat en als stagiair met zowel het civiele recht als met het bestuursrecht uit de voeten kunnen. Tijdens mijn studie vond ik de combinatie van beide rechtsgebieden juist erg interessant, dus ik wilde hier graag meer van leren in de praktijk.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Door de betere coronacijfers heb ik veel op kantoor kunnen werken, en aan verschillende informele activiteiten deel kunnen nemen. Het enige wat door corona nu anders was, was dat je niet zomaar mee kon naar de rechtbank; daarvoor is nu goedkeuring van de rechtbank vereist.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had vooral heel veel zin in mijn stage. Omdat ik bijna afgestudeerd ben, hoopte ik vooraf dat ik tijdens de stage te weten zou komen wat het werk van een advocaat in de praktijk inhoudt. Hier heb ik gelukkig een goede indruk van kunnen krijgen!

Wat vergeet je nooit meer van je stage?
Dit zullen vooral de gezellige informele activiteiten zijn, en daarnaast de vele nieuwe collega’s die ik heb ontmoet tijdens mijn stage.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf gezien had ik misschien actiever kunnen proberen mee te gaan naar een fysieke zitting. Dit was door corona echter lastig.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik ben zeker van plan de komende jaren de advocatuur verder te ontdekken. Hopelijk kan ik in 2022 aan de beroepsopleiding beginnen.

Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Vanwege mijn passie voor auto’s zou ik gaan voor Joop Donkervoort, oprichter van het gelijknamige Nederlandse sportautomerk. Heel inspirerend hoe hij vanuit de schuur in de achtertuin geheel zelfstandig en met heel wat tegenslagen een goedlopend automerk heeft opgericht.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven