Jules Bousema (Greenberg Traurig) over een niet eenvoudige keuze

Student-stagiair van de week is Jules Bousema. Jules loopt stage bij Greenberg Traurig, LLP. De keuze voor een rechtsgebied is er door zijn stage niet makkelijker op geworden. “Ik heb namelijk voor elk rechtsgebied aan uiterst leuke en interessante zaken mogen meewerken.”

Delen:

Jules Bousema heeft de bachelor IT-recht aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd en rondde in juli 2021 zijn master Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie af aan de Universiteit Utrecht. Hij loopt stage bij Greenberg Traurig van december 2021 tot en met januari 2022.

Waarom heb je voor Greenberg Traurig gekozen?
Na een stage te hebben gelopen bij een multinationaal media- en marketingcommunicatiebureau, wilde ik ervaren hoe het is om te werken bij een Amerikaans advocatenkantoor. Daarnaast wilde ik ook graag verkennen welke andere rechtsgebieden, naast intellectueel eigendomsrecht, mij nog meer interesseren. Omdat je bij Greenberg Traurig bij meerdere praktijken stage loopt, kon ik bij dit kantoor veel ervaring opdoen bij verschillende rechtsgebieden.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik wilde Greenberg Traurig graag beter leren kennen en ik wilde ontdekken in welk rechtsgebied ik verder wil. Al vanaf de eerste dag ben je bij Greenberg Traurig volwaardig onderdeel van het kantoor. Je loopt mee met de onboarding en leert iedereen goed kennen. De keuze voor een rechtsgebied is er echter niet makkelijker op geworden, ik heb namelijk voor elk rechtsgebied aan uiterst leuke en interessante zaken mogen meewerken.

Wat moet je zoal doen?
De opdrachten zijn heel gevarieerd. Zo mocht ik onder andere meeschrijven aan conclusies voor litigation en real estate, due diligence onderzoek uitvoeren voor corporate en hield ik me bezig met literatuur- en jurisprudentieonderzoek.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De sfeer op kantoor is erg fijn, je kunt bij iedereen aankloppen voor een praatje en jouw inbreng en werkzaamheden worden daadwerkelijk gewaardeerd. Sushi voor de lunch was ook een aangename verrassing!

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder: voor het maken van een overzicht van producties was ik handmatig gegevens aan het verwerken, gelukkig kwam ik er snel achter dat dit grotendeels geautomatiseerd kon.

Mijn grootste succes: het grotendeels ongewijzigd terugzien van mijn inbreng voor een conclusie van antwoord.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Jazeker! Na een stage te hebben gelopen als bedrijfsjurist en nu bij een advocatenkantoor, kan ik met zekerheid zeggen dat ik verder wil in de advocatuur.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor waar ik continu word uitgedaagd en waar een vergelijkbare dynamiek heerst als bij Greenberg Traurig.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven