Klaas Winters (AKD) over een zaak die meer dan twintig jaar duurde

Overstapper van de week is Klaas Winters. Met Winters breidt AKD zijn fiscale praktijk uit. Winters is adviseur Douane en Internationale handel. Hiervoor was hij werkzaam bij Deloitte.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U vertrekt na 28 jaar bij Deloitte. Is dit het laatste bedrijf waar u uw werkzame dagen vult, of is nu een sprintje jobhoppen aangebroken?
Ik heb 28 jaar met heel veel plezier bij Deloitte gewerkt, veel op reis geweest en cliënten bezocht in het buitenland. Ik kan mij de komende jaren in mijn nieuwe rol bij AKD als adviseur Douane en Internationale handel richten op het uitbouwen van de douanetak.

Wat heeft u met pijn in uw hart achter u gelaten?
De laatste jaren heb ik leiding gegeven aan de douanegroepen in landen binnen het EMEA-gebied van Deloitte en heb ik een goed team neergezet. Soms is het goed dat iemand anders het over kan pakken om het verder te brengen en dit was voor mij het juiste moment om het stokje door te geven.

Was het een cultuurschok?
Nee eigenlijk niet, qua organisatie en structuur is het natuurlijk vergelijkbaar. Ook de omgeving is mij zeker niet onbekend.

Welke zaak is de meest opmerkelijkste zaak die u is bijgebleven?
Een zaak die mij altijd zal bijblijven is er een die meer dan twintig jaar heeft geduurd. Het ging om de discussie of zogenoemde All Terrain Vehicles (ook wel trikes genoemd) tractors of vervoersmiddelen zijn. Het verschil in vervoersrechten kan een bedrijf miljoenen besparen of kosten. Toen we in Nederland alle procedures hadden doorlopen, is de zaak nog behandeld door het Hof van Justitie van de Europese Unie. Toen we deze zaak uiteindelijk gewonnen hadden en het geld teruggevorderd kon worden, besloot de Europese Commissie de wetgeving aan te passen. Dit zorgde ervoor dat we weer alle procedures moesten doorlopen, wat bij elkaar dus meer dan twintig jaar heeft geduurd.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Een mooie uitdaging: ervoor zorgen dat bedrijven die internationaal handelen en problemen of vragen hebben, AKD weten te vinden. Ik vind het leuk om iets op te bouwen, structuur neer te zetten en mijn kennis te kunnen overdragen. Ik kijk ernaar uit om AKD verder op de kaart te zetten in mijn rol van adviseur Douane en Internationale handel.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven