‘Leiden Revisited’ weer groot succes

Delen:

Terug in de schoolbanken

Het blijft een onverslaanbare formule: het nuttige met het aangename verenigen. En dus kwamen vrijdag 1 september een kleine 250 alumni van de Leidse rechtenfaculteit naar de oude Sterrewacht voor wat wordt genoemd ‘Leiden Revisited’. Het nuttige bestond uit een carrousel van maar liefst negen verschillende kennissessies waarmee twee opleidingspunten konden worden behaald. Het aangename was de afsluitende netwerkbijeenkomst waar oud-studiegenoten en oud-docenten elkaar konden ontmoeten. Halverwege de middag stuiterden de hagelstenen nog ongeveer door het dak, maar tegen borreltijd was de zon doorgebroken, konden de foodtrucks hun waren succesvol uitventen en waren de alumni niet bij de bar (en elkaar) weg te slaan.

‘Leiden Revisited’ bestaat al sinds 2006 en de bedenker ervan mag zichzelf gerust een schouderklopje geven, want een veel betere marketingmethode voor het Juridische PAO Leiden zal er niet bestaan. Reünies zijn op zich al een populair verschijnsel en als je dan ook nog voor de spotprijs van € 50.- twee punten kunt kopen, plus een zeer verzorgde borrel, dan is het niet verwonderlijk dat dit een jaarlijks uitverkocht evenement is.

Veel diepgang moet natuurlijk niet worden verwacht van dit soort evenementen. De meeste docenten maakten er een mini tour d’horizon van, een soort actualiteitencollege. Uiteraard spande de Leidse hoogleraar/advocaat Dirk Visser hierbij de kroon door een soort circus-Visser op te tuigen met maar liefst zes mini-colleges van collega-advocaten en -wetenschappers over de meest uiteenlopende IE-onderwerpen. Een beetje spitsroeden lopen voor de docenten dus onder het kritisch oog van de meester.

Vanwege de grote diversiteit wellicht was IE de populairste sessie van de dag met een kleine 60 deelnemers. Op de hielen gevolgd door arbeidsrecht met 45 aanwezigen. Niet alle sessies waren dus even in trek. Zo moest E-law het doen met veertien geïnteresseerden en de vijf criminologen zullen in hun sessie waarschijnlijk privé-onderwijs hebben gekregen.

Fotograaf Chris van Houts was voor Mr. aanwezig. Zijn foto’s zijn hier te zien.

De borrel

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven