LILIANNE BUNK (GREENBERG TRAURIG): Let’s go girls

Student-stagiair van de week is Lilianne Bunk. Lilianne loopt stage bij Greenberg Traurig. Over tien jaar hoopt ze aan de top te staan, samen met meer vrouwen. “Het aantal vrouwelijke advocaten gaat de goede kant op, maar het aantal vrouwelijke partners mag van mij flink omhoog. Let’s go girls!”

Delen:

Lilianne Bunk (21) heeft in juni haar bachelor Rechtsgeleerdheid – Entrepreneurship and Management behaald aan de Universiteit Leiden. In september begint ze aan haar master Ondernemingsrecht. Ze loopt sinds juni stage bij Greenberg Traurig te Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Greenberg Traurig is een internationaal kantoor in hartje Amsterdam. Je zit midden in de stad en maakt alle actie mee. Dit geldt ook voor het kantoor zelf, je wordt direct betrokken bij een breed scala aan zaken. De sfeer is uitstekend, iedereen is toegankelijk en het team is heel hecht.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik had vooral de verwachtingen dat ik een leuke, maar vooral een leerzame tijd tegemoet zou gaan. Je loopt stage om het kantoor te leren kennen en om te kijken of de advocatuur bij je past. Deze verwachtingen zijn zeker uitgekomen.

Wat moet je zoal doen?
Bij Greenberg Traurig loop je een kantoorbrede stage. Hierdoor kun je opdrachten krijgen uit elk rechtsgebied. Dit maakt het werk erg interessant en divers, elke dag doe ik iets anders. Denk aan jurisprudentieonderzoek, maar ook aan het opstellen van mails naar internationale cliënten.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De interessante cursussen die ik heb mogen bijwonen, gegeven door experts in hun vakgebied, zullen mij zeker bijblijven. Ik begin eind dit jaar aan mijn master Ondernemingsrecht en alle kennis die ik nu kan vergaren is welkom! Zo heb ik recent een heel interessante lezing over de SPA (Share Purchase Agreement) bijgewoond, gegeven door iemand die al meer dan dertig jaar in het vak zit. Dat is natuurlijk geweldig om mee te maken.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee, ik leef bij het statement van Nelson Mandela (die overigens ook advocaat is geweest): “Ik verlies nooit. Ik win of ik leer.” Alle mogelijke dingen die ik tijdens mij stage anders had kunnen aanpakken, zijn voor mij waardevolle lessen geweest.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder vond plaats op de eerste dag, een enorme omweg met de tram. Na mijn eerste stagedag zat ik vol met adrenaline en stapte ik per ongeluk de verkeerde tram in. Uiteindelijk was ik daardoor een uur later thuis. Mijn grootste succes is alle kennis en vaardigheden die ik op heb gedaan tijdens mijn stage bij Greenberg Traurig.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
De advocatuur is een prachtig beroep waar ik zeker in wil verder gaan

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven