Luistertip: podcast De Gifdode geeft inkijk in zaak tegen moordverdachte Yvon K.

Yvon K. wordt ervan verdacht in december 2020 haar vriend Chris Grinwis (65) te hebben vergiftigd met een zelfdodingsmiddel. Haar advocate spreekt van een heksenjacht. Yvon K. heeft de schijn tegen zich, maar misdaadverslaggevers Hessel de Ree en René van der Lee ontdekken met podcastmaker Renée van Heteren dat in deze zaak niet alles is wat het lijkt.

Delen:

In de podcast De Gifdode onderzoeken podcastmaker Renée van Heteren (maker van onder andere de hitpodcast In de ban van Rian) en misdaadverslaggevers René van der Lee (BD) en Hessel de Ree (BN DeStem) de bijzondere achtergronden van zowel slachtoffer als verdachte, de omstandigheden rond het misdrijf en het precaire onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Ze spreken vrienden en kennissen van het slachtoffer en de verdachte, gerechts- en medisch deskundigen en de advocaat van Yvon. Ook zijn er opnames te horen uit de rechtszaal. Hoe meer de podcastmakers te weten komen over de zaak, hoe meer vraagtekens er rijzen. Hoe gaat deze zaak aflopen?

De eerste afleveringen van De Gifdode verschijnen aanstaande vrijdag, 18 augustus, onder andere op ADBN DeStemBrabants DagbladSpotify en Apple Podcast.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven