Maak kennis met Caroline van ‘t Groenewout

Caroline van 't Groenewout is in november 2023 als ambassadeur begonnen bij Mr. Studenten. We zijn benieuwd wie zij is, en vroegen haar een paar weetjes over zichzelf te vertellen.

Weet je al wat je met je studie wilt gaan doen en wat je master wordt?
Ik heb mijn bachelor bijna afgerond, maar weet nog niet welke master ik volgend jaar wil gaan doen. Ik heb tot nu toe mijn opties zo veel mogelijk opengehouden, maar zal de komende maanden belangrijke knopen doorhakken over welk rechtsgebied nu precies mijn voorkeur heeft. Ik heb kort geleden stage gelopen bij een advocatenkantoor, en dat is dusdanig goed bevallen dat ik niet uitsluit dat ik ooit mijn loopbaan in ieder geval wil beginnen als advocaat.

Wat is er zo leuk aan studeren?
De ruimte, of misschien wel luxe die je hebt om nieuwsgierig te zijn en simpelweg nog niet precies te weten wat je nu eigenlijk wilt. Ik bedoel dan niet alleen de studie en het pad dat daarbij hoort, maar eigenlijk het leven in brede zin. Het zijn vormende jaren waarin je heel veel leert (vooral over jezelf) terwijl je samenwoont met andere studenten, studeert, feest, sport, fouten maakt en jezelf klaarstoomt voor later. Wat betreft de rechtenstudie vind ik het leuk dat mensen soms verbaasd zijn over het feit dat het helemaal niet zo ‘stoffig’ is als soms wordt gedacht en aan veel aspecten uit het dagelijks leven raakt.

Play hard, study hard?
Daar ben ik wel van, ja. Ik merk dat ik het fijn vind om routine aan te brengen in mijn week en gedisciplineerd te werk te gaan als het aankomt op mijn takenlijstje. Daartegenover staat dat ik het dan extra fijn vind om uit te kijken naar leuke dingen die op de planning staan, die werken als een soort stok achter de deur.

Wat doe je in je vrije tijd, als je die al hebt?
Ik tennis, probeer boeken te lezen en vind het gezellig om veel leuke dingen te doen met vrienden. In de zomer vind ik het leuk om te zeilen en ik speel een heel klein beetje gitaar. Verder ben ik best wel vaak in het centrum van Utrecht te vinden omdat daar altijd wel wat te doen is!

Hieronder zie je het profiel van Caroline. Daarin lees je nog meer over haar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven