Maak kennis met Mark van der Kooi

Mark van der Kooi is in september 2022 als ambassadeur begonnen bij Mr. Studenten. We zijn benieuwd wie hij is, en vroegen hem een paar weetjes over zichzelf te vertellen.

Delen:

Weet je al wat je met je studie wilt gaan doen?
Ik wil gaan werken in de advocatuur en uiteindelijk mijn eigen advocatenkantoor beginnen. Qua rechtsgebied is het voor mij nog wat vaag. Ik neig naar een master ondernemingsrecht of privaatrecht, maar ik vind staatsrecht ook erg interessant. Ik weet dus nog niet zeker welke master ik ga volgen, maar ik heb wel al een aantal ideeën. 

Als wij ‘Toekomstdroom’ en ‘vrije tijd’ zeggen, wat zeg jij dan?
Toekomstdroom: Ik zou graag succesvol willen worden in de advocatuur, het liefst met een eigen kantoor. Daarnaast heb ik het beroep van advocaat zoals deze door de geschiedenis gevormd is altijd fascinerend en interessant gevonden en zou ik graag de waarden die dit beroep hebben begeleid naleven tijdens mijn werkzaamheden. Ik sluit echter een carrière in de wetenschap niet uit. Dus de toekomstdroom is op sommige gebieden nog wat mistig!

In mijn vrije tijd: lees ik heel veel. Ook ga ik graag naar de sportschool om me op die manier zowel fysiek en mentaal fit te houden. Daarnaast ben ik dit jaar bestuurslid van een rechtshistorische studievereniging. Natuurlijk ben ik af en toe ook op het terras te vinden!

Onderaan dit artikel staat het profiel van Mark. Daarin lees je nog meer over hem.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven