Maak kennis met Melissa Pinar

Melissa is in november 2023 als ambassadeur begonnen bij Mr. Studenten. We zijn benieuwd wie zij is, en vroegen haar een paar weetjes over zichzelf te vertellen.

Delen:

Weet je al wat je met je studie wilt gaan doen en wat je master wordt?
Na mijn bachelor afgerond te hebben aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in september begonnen aan de Privaatrechtelijke Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam. Al sinds het begin van mijn studie wil ik de advocatuur in. De keuze voor mijn master heb ik breed gehouden, zodat ik tijdens mijn master kan ontdekken welke specialisatie mij het meeste aanspreekt.

New York of Amsterdam?
Dit is een lastige keuze. Toch kies ik voor Amsterdam. Amsterdam is een toeristische stad, maar tegelijkertijd ook erg knus. De musea en de leuke koffietentjes hebben er dan ook voor gezorgd dat mijn keuze uitgaat naar Amsterdam.  

Wat is favoriete arrest?
Mijn favoriete arrest is het Kelderluik-arrest. Al moet ik zeggen dat dit arrest in het eerste jaar van mijn studie zeker niet mijn favoriet was. Bij de vakken Burgerlijk Recht 3 en Aansprakelijkheid en Schade heb ik het leren toepassen. De verschillende afwegingen die je moet maken bij het uitwerken van de punten zorgen ervoor dat je dit arrest blijft onthouden. Zo denk ik soms nog steeds aan dit arrest als ik een gevaarlijke situatie tegenkom op straat of in een restaurant :).

Wat is er zo leuk aan studeren?
Studeren is leuk als datgene wat je leert je ook aanspreekt. Wat ik zelf aan het studeren van rechten leuk vind, is dat je het kan vertalen aan mensen die er behoeften aan hebben. Tijdens de studie krijg je alles mee en kan je jezelf ontwikkelen, zodat je voorbereid wordt op de praktijk. Je kan bij het studeren nog fouten maken, waardoor je ook daarvan gaat leren. De vrijheid tijdens het studeren om jezelf te ontwikkelen en fouten te maken, maakt het studeren dan in mijn ogen zo leuk. 

Wat is het nadeel van een rechtenstudie?
Het nadeel van een rechtenstudie is dat het een studie is waarop je weinig mensen leert kennen, omdat je weinig tot geen groepsopdrachten hebt. Daardoor kan het lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten op deze studie. Daarom vind ik studieverenigingen en introductiedagen een goede toevoeging hebben aan de studententijd. 

Wat doe je in je vrije tijd, als je die al hebt?
Naast het studeren vind ik het erg leuk om de stad te ontdekken en musea te bezoeken. Ook kan je mij in mijn vrije tijd in boekenwinkels en koffietentjes vinden. Niet alleen bij het studeren, maar ook in mijn vrije tijd vind ik koffiedrinken leuk.

Onderaan dit artikel staat het profiel van Melissa. Daarin lees je nog meer over haar.
Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven