Maak kennis met onze nieuwe ambassadeur: Thijs van Overeem

Thijs is in september 2022 als ambassadeur begonnen bij Mr. Studenten. We zijn benieuwd wie hij is, en dus stelden we hem een paar vragen.

Delen:

foto: Geert Snoeijer

Weet je al wat je met je studie wilt gaan doen en wat je master wordt?
Oef, dat vind ik altijd een erg lastige vraag. Ik volg ondertussen de master Privaatrecht aan de VU en daar wil ik in februari de master Staat-en Bestuursrecht in Leiden bij gaan volgen. Ik hoop dan in februari 2023 afgestudeerd te zijn. Wat ik daarna ga doen durf ik niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Ik werk momenteel bij Pot Jonker advocaten, wat ik erg leuk vind. De advocatuur trekt mij daarom heel erg, maar het bedrijfsleven vind ik ook erg interessant. Ik denk dat het afhangt van wat er op mijn pad komt en waar ik uiteindelijk het meeste plezier in heb. 

New York of Leiden-Amsterdam?
De eerste vijf jaar van mijn studententijd heb ik met veel plezier in Leiden gewoond. Met 19 mannelijke huisgenoten en een hond heb ik daar een toptijd gehad. Nu woon ik sinds een paar weken in Amsterdam. Ik ben nog nooit naar New York geweest en eigenlijk trekt het mij ook niet zo erg. De keuze is daarom makkelijk gemaakt. Voor de eerste fase van de studie 100% Leiden, en nu in de masterfase zonder twijfel Amsterdam. 

Wat is er zo leuk aan studeren?
De vrijheid om dingen te doen die je interessant en leuk vindt zonder dat het – al te veel – stress oplevert. Daarmee bedoel ik het zorgeloos uitgaan doordeweeks als je net het huis uit bent, later een bestuursfunctie bij een sub-vereniging invullen en uiteindelijk leuke baantjes en stages doen. Daaromheen natuurlijk hard studeren, maar met vrienden avonden doorstuderen is stiekem ook best leuk. Gemeenschappelijke studiestress is zo erg nog niet.

Wat is het nadeel van een rechtenstudie?
De vrijheid om dingen te doen die je erg interessant en leuk vindt zonder dat het -al te veel- stress oplevert. Ik heb gemerkt dat de rechtenstudie bijzonder veel ruimte biedt om veel dingen ernaast te doen. Dit resulteert alleen in de twee weken voor de tentamens van s ‘ochtends vroeg tot s’avonds laat enigszins gestrest studeren en het tentamen, al dan niet, halen. Het feit dat er geen tijdsgebonden onderzoeken of dergelijke zijn leidt ertoe dat het soms wel erg relaxt wordt. Dat maakt het overigens ook leuk. 

Waar praat jij met je vrienden/vriendinnen graag over?
Eigenlijk alles. Het hangt van de setting en de mensen af. In een kroeg met bier kan ik een avond vullen met voetbal. Bij iemand thuis kan ik de tijd verliezen in muziek en politiek.

Wat doe je in je vrije tijd, als je die al hebt?
Als de vraag zou zijn “Wat zou je doen als je vrije tijd had”? Zou het voetballen, piano spelen, skiën en  zeilen zijn. Nu is het alleen voetballen. Piano spelen lukt niet bij gebrek aan een piano (en ruimte daarvoor), zeilen is simpelweg te tijdrovend en skiën weersafhankelijk, tijdrovend en duur. Van voetbal word ik wel nog elke week erg blij en enthousiast. Ik kan mij ook moeilijk voorstellen dat ik daar in de nabije toekomst mee stop.  

Onderaan dit artikel staat het profiel van Thijs. Daarin lees je nog meer over hem.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven