Marc, Julia en Mehtap (EIFFEL) over smart casual, feedback en een boost

Deze week maar liefst drie starters van de week: Marc van Snippenburg, Julia van Voorst en Mehtap Kocyigit. Ze werken bij EIFFEL Legal Office en vertellen hoe het is om daar te werken.

Delen:

Mehtap Kocyigit, Marc van Snippenburg en Julia van Voorst

Legal Office is een tak van EIFFEL dat zich voornamelijk richt op de rechtsbijstand. Daarnaast heeft EIFFEL nog tal van andere projecten waar je je mee bezig kunt houden.

Eerste of tweede keuze?
Marc: Net als menig ander student rechten twijfelde ik erg tussen de advocatuur en het bedrijfsleven. Ik kwam een vacature van EIFFEL tegen en ben mezelf in het bedrijf gaan verdiepen. Al gauw kwam ik erachter dat EIFFEL een mooie mix van beide biedt: EIFFEL Legal Office is er voor juristen met affiniteit voor de rechtsbijstand, maar ben je meer geïnteresseerd in het bedrijfsleven, dan zijn hierin ook een tal van toffe opdrachtgevers waar je aan de slag kunt als jurist. Zo kan je binnen één bedrijf verschillende kanten op. Hoe gaaf is dat?!

Net-afgestudeerd of veel werkervaring?
Marc: Eiffel is geschikt voor beide! Zowel net-afgestudeerde als doorgewinterde juristen zijn welkom bij EIFFEL. EIFFEL biedt een breed scala aan opdrachten en functies en is daarom geschikt voor iedereen. Zelf kom ik vers van de schoolbanken – studie Rechten in Nijmegen – en koos ik voor EIFFEL omdat ik mijn carrière een kickstart wilde geven. Maar ook als je deze kickstart elders hebt gehad, heeft EIFFEL genoeg te bieden.

Jasje dasje of trui met spijkerbroek?
Marc: Bij EIFFEL mag je dragen wat jij fijn vindt. Heb jij de voorkeur voor een driedelig pak met stropdas en hoge hoed? Prima. Draag jij liever een comfortabele trui met spijkerbroek en sneakers? Ook goed! Zolang jij je maar prettig voelt bij wat je draagt en het is representatief naar de klant toe. Persoonlijk houd ik van een combi: smart casual. Zo vang ik twee vliegen in één klap!

Snel vergeten of onthouden? (waarom blijft EIFFEL je bij?)
Julia: Ik ben onwijs blij met de kans die ik heb gekregen om mij te ontwikkelen binnen EIFFEL. Ik werd vanaf moment één hartelijk ontvangen en er heerst een mindset die gericht is op het beste uit elkaar halen. Ook richting de stagiair. Nog altijd ga ik met plezier naar stage en haal ik energie uit het ondersteunen van de juristen om mij heen. Mijn ervaring bij EIFFEL is dan ook heel positief. Ik leer veel en kan mijzelf ontplooien. Zonder twijfel zal EIFFEL mij zeker bijblijven.

Geschikt of ongeschikt voor stage?
Julia: Zelf ben ik van mening dat EIFFEL erg geschikt is als stagebedrijf voor studenten die hun interesse hebben in de specialisaties van EIFFEL. De begeleiding vind ik heel goed. Ik heb een fijne stagebegeleider en zit in een team waar ik veel van kan leren en altijd terecht kan met vragen.

Als stagiair krijg ik veel verschillende soorten werkzaamheden op mijn bordje en ontvang ik hierop van veel collega’s feedback, zodat ik steeds mijn fouten kan inzien en mijn werk hierop kan aanpassen. Daarnaast nemen mijn collega’s de moeite om terug te koppelen wanneer ik een opdracht naar wens heb afgerond, wat mij weer energie geeft om door te pakken!

Samenwerken of individueel
Julia: Bij EIFFEL werken we in grote ruimtes. Zo kan je gemakkelijk samenwerken. Dit vind ik zo zijn voor- en nadelen hebben. Aan de ene kant is het voordelig want je kan zo gemakkelijk met collega’s sparren en even een praatje maken, maar wanneer veel collega’s aan het telefoneren zijn is het wel lastig om je te concentreren.  Toch vind ik dat het voordeel van het samenwerken de boventoon voert en dat je op deze manier weer veel van elkaar kunt leren.

Gezellig of serieus?
Mehtap: Net als bij veel andere kantoren hebben we natuurlijk onze vrijdagmiddagborrel. Maar EIFFEL heeft nog iets extra’s, namelijk een eigen feestcommissie die zich inzet voor het organiseren van digitale en live evenementen. Van kleinschalige evenementen tot grote festivals en van sportieve evenementen tot etentjes. Vaak hoor je net afgestudeerden zeggen dat ze vooral het ‘gezellige’ aan hun studententijd missen. Dit ervaar ik bij EIFFEL niet zo. Ik vind het fijn dat het serieus werken wordt gecombineerd (en overtroffen) met gezelligheid.

Voor de klant of met de klant?
Mehtap: Ongeveer zestig procent van de bevolking heeft moeite met teksten van bedrijven en overheden. Tijdens de studie leer je juist op hoog taalniveau teksten te schrijven, maar in de praktijk is dit voor de klant niet (altijd) begrijpelijk. Als starter bij EIFFEL krijg je daarom een Nederlands B1 taalcursus. Tijdens deze cursus leer je niet alleen alles over taalniveau, maar je leert ook juridisch schrijven in taalniveau B1. Als oude Mr. Studenten-ambassadeur schreef ik natuurlijk al (zo veel mogelijk) in taalniveau B1. Voor mij was dit dan ook niet geheel nieuw. Net als bij mijn blogs probeer ik op mijn werk de klant op een toegankelijk en begrijpelijk manier mee te nemen in het proces.

Bijblijven of voorblijven?
Mehtap: Bij EIFFEL geloven we in een leven lang leren. Ik heb mijn eigen ontwikkeling – zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak – in eigen handen. Vanuit Learning & Development word ik hierin gefaciliteerd. Er is een uitgebreid ontwikkelaanbod met trainingen, opleidingen, e-learning en coaching. Door continu te blijven leren ben ik in staat om het beste uit mezelf te halen én het verschil te maken bij de klant. Ik vind het daarnaast leuk dat ik me kan verdiepen in alle rechtsgebieden.

Binnen het ontwikkelaanbod wordt er onderscheid gemaakt tussen Academy, het Accelerator Program en team specifieke trainingen. Het Accelerator Program is erg fijn voor net afgestudeerden, het biedt een kickstart van je carrière. Als je het mij vraagt is dit voor net afgestudeerden een boost die je nodig hebt en je verder zal brengen.

Mehtap: Heb je naar aanleiding hiervan vragen of heb je interesse? Schroom dan niet contact met ons op te nemen!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven