Mohamad Jabari (CMS) over zijn collega’s

Student-stagiair van de week is Mohamad Jabari. Wat hij nooit zal vergeten van zijn stage bij CMS is het enthousiasme en vertrouwen van zijn collega’s.

Delen:

Mohamad Jabari (23 jaar) heeft aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Hij liep stage bij CMS binnen de praktijkgroep Litigation & Insurance in november en december vorig jaar.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Na het afstuderen wilde ik mij oriënteren op de arbeidsmarkt om als advocaat-stagiair te beginnen. Het oplossen van juridische breinbrekers motiveert mij enorm, maar waar ik meer waarde aan hecht, is het doel van en de mensen binnen een advocatenkantoor. Ondanks dat CMS zich laat kwalificeren als een grootschalig internationaal advocatenkantoor, heerst een gemoedelijke sfeer waarbij mensen in elkaar investeren.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Uitgedaagd worden en veel van de mensen binnen CMS te leren. Ik ben zeer te spreken over mijn stage bij CMS, niet alleen omdat ik mij regelmatig bezighield met complexe vraagstukken waardoor ik mijn focus bleef behouden, maar ook door de benaderbaarheid en behulpzaamheid van mijn collega’s.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Na drie weken op kantoor te hebben gewerkt, werd thuiswerken de norm conform overheidsbeleid. Dat heeft mij er echter niet van weerhouden om het kantoor goed te leren kennen en vooral productief en enthousiast te zijn. Een stage doe je immers voor je eigen ontwikkeling en plezier!

Wat moest je zoal doen?
Het opstellen van vaststellingsovereenkomsten, schrijven van memo’s, jurisprudentie tijdens de lunch op de woensdagen presenteren en zittingen bijwonen.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Na de bachelor rechtsgeleerdheid had ik eigenlijk al stage willen lopen, omdat het veel toegevoegde waarde heeft voor de master.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Altijd de lichten op mijn werkplek aanzetten anders krijg je veelvuldig (en iedere dag) de vraag gesteld of je wel weet hoe een lichtschakelaar werkt!
Een moment van geluk en vertrouwen vormde voor mij het terughoren van mijn stukken in een grote zaak tegen de Staat.

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Ondanks dat je maar tijdelijk als stagiair meeloopt, werd ik al vanaf het begin met veel enthousiasme en vertrouwen op de afdeling ontvangen. Dat motiveerde mij om hard te werken en leergierig te blijven.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker! Door deze stage te hebben gelopen, weet ik dat ik mij de komende jaren nog verder wil gaan verdiepen in het aansprakelijkheidsrecht, omdat je aan de hand van het aansprakelijkheidsrecht schade kunt ‘herstellen’ maar ook schade kunt voorkomen. Daarmee kun je een grote impact hebben op de samenleving.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik zowel op persoonlijk vlak als professioneel vlak gegroeid te zijn, omringd te zijn door mensen waar ik veel energie van krijg en bij te dragen aan de samenleving en de rechtswetenschap. Daar hecht ik veel waarde aan, omdat het mij veel plezier brengt om anderen te helpen.

 

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven